5 alimente pentru o respiraţie proaspătă

1 59955 original jpg jpeg

Halitoza sau respiraţia urât mirositoare poate fi prevenită prin consumul constant al câtorva alimente. Află care sunt acestea, în cele ce urmează!

Merele:Gura generează mai multă salivă datorită mâncărurilor crocante şi bogate în fibre. Saliva este bogată în oxigen,un duşman natural al bacteriilor cauzatoare de mirosuri care se află în gură. Merele,în particular,ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi.

1d523c8de63eea355f2c6118620108d7 jpg jpeg

Produsele bogate în vitamina C:Printre numeroasele beneficii ale vitaminei C se numără şi oprirea creşterii bacteriei şi neutralizarea mirosurilor care provin de la mâncăruri precum usturoiul sau ceapa. Aşadar,consumă cât mai des citrice,kiwi,dar şi broccoli.

2aee819dc2878c4179ff26a782157352 jpg jpeg

Iaurtul grecesc:Această gustare sănătoasă scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură,un rest de la bacteriile anaerobe (capabile să trăiască într-un mediu lipsit de oxigen). Este recomandat iaurtul cu puţin zahăr,de preferat un iaurt grecesc fără grăsime.

f2567f116d4321137b6bbe6d9a677d97 jpg jpeg

Scorţişoara:Mai mult decât un condiment pentru prăjituri sau vin fiert,scorţişoara ajută la împrospătarea respiraţiei. Numeroase cercetări au arătat că uleiul esenţial de scorţişoară omoară bacteriile care duc la apariţia halitozei.

f45e674256accbba6993a19910d26cf5 jpg jpeg

Ceaiul verde:Flavonoizii,antioxidanţii care se găsesc în legume şi în ceaiul verde,au capacitatea de a împiedica bacteriile să se lipsească de dinţi. Astfel,respiraţia rămâne fresh mai mult timp.

cdeab7a11054ba22713d26e8b8ed2b58 jpg jpeg