Ceai pentru scăderea tensiunii. 5 recomandări anti-hipertensiune

ceai pentru scăderea tensiunii jpeg

Dacă inima pompează sânge într-un ritm mai accelerat decât cel normal, e semn că te confrunţi cu una dintre cele mai întâlnite afecţiuni – hipertensiunea arterială. Deloc de neglijat, aceasta îţi poate pune viaţa în pericol, aşa că e bine să te îngrijeşti din timp de starea ta de sănătate. Foloseşte ceai pentru scăderea tensiunii!

1. Ceai pentru scăderea tensiunii - Ceaiul negru

Potrivit medicilor, ceaiul negru este un ceai pentru scăderea tensiunii. Este recomandat pentru prevenirea bolilor de inimă, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, împotriva durerilor de cap şi a cheagurilor de sânge. Oxidanţii şi flavonoidele pe care le conţine stimulează vasodilataţia coroniană. Se prepară din 2 g de plantă la 200 ml de apă care se lasă la infuzat 4 minute. Se bea de 3 ori pe zi, într-o cură de 6 luni.

2. Ceaiul de hibiscus

Tensiunea arterială poate fi ţinută sub control cu ajutorul ceaiului de hibiscus, graţie proprietăţilor sale diuretice. Excesul de apă este eliminat împreună cu antocianii, stimulând contracţia vaselor de sânge care va determina micşorarea valorilor crescute ale presiunii arteriale. Fă-ţi acest ceai pentru scăderea tensiunii din 2 linguri de flori de hibiscus şi 250 ml de apă. După 20 de minute strecoară. După ce s-a răcit, îl poţi îndulci cu miere.

3. Ceai pentru scăderea tensiunii - Ceaiul de păducel

Datorită acidului triterpenic, acesta contribuie la dilatarea vaselor coronariene şi este folosit pentru ameliorarea afecţiunilor cardiace precum hipertensiunea şi hipotensiunea. Normalizează activitatea inimii, fiind recomandat şi celor care suferă de tahicardie, aritmie, ateroscleroză sau cardiopatie ischemică. Ceaiul se obţine dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte. Laşi 15 minute la infuzat, iar la final strecori. Bea 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara.

4. Ceaiul de rostopască

Vasodilator, ceaiul de rostopască reuşeşte să scadă tensiunea arterială, fiind indicat şi persoanelor cu colesterolul mărit sau celor care suferă de ateroscleroză. Prepară acest ceai pentru scăderea tensiunii dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte. Strecoară după 15 minute de infuzat. Bea o cană zilnic, consumându-se 1-2 linguri, la un interval de 3 ore.

5. Ceai pentru scăderea tensiunii - Ceaiul de ciuboţica-cucului

Bogat în vitamina C, acest ceai are proprietatea de a regla circulaţia la nivelul inimii. Este recomandat atât în tratarea hipertensiunii, cât şi a hipotensiunii. Poate fi folosit şi în cazul cardiopatiei ischemice, tahicardiei şi a miocarditei. Prepară-l din 1-2 linguriţe de flori mărunţite şi o cană de apă, pe care le laşi să dea în clocot 3 minute şi strecori. Se beau zilnic 2-3 căni. Este contraindicat persoanelor alergice la aspirină.  



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg