Numărul de citate care ne-au rămas moştenire de la William Shakespeare este foarte mare, dar astăzi vom vorbi despre cinci dintre ele, şi anume:

”Lumea întreagă este o scenă; bărbaţii şi femeile sunt actorii ei; ei intră şi ies pe rând din ea.”

Vieţile noastre fac parte dintr-un act, iar pe parcursul vieţii noastre îndeplinim rolul de mamă, tată, prieten sau duşman. Sunt oameni care intră în viaţa noastră şi pleacă, şi noi facem acelaşi lucru. Timpul este trecător şi trebuie să câştigăm cât mai multă experienţă sau cunoştinţe de la el, înainte de a muri. Care este rolul tău în viaţa celorlalţi? Care sunt rolurile altor oameni în a ta?

”Dacă dragostea este oarbă, iubitorii nu o pot vedea.”

"Dragostea e oarbă" este un clişeu cultural, pentru că este adevărat. Dragostea nu judecă în funcţie de aspect. Aceasta vine din minte şi din suflet. Dacă iubeşti pe cineva, nu contează cum arată. Dimpotrivă, îndrăgostiţii adesea nu reuşesc să vadă adevărul pentru că sunt orbiţi de iubire. Uneori ar trebui să fugi pentru a vedea cine este cel/cea de lângă tine cu adevărat.

”Un bărbat poate muri, dar numai o dată.”

Poţi să trăieşti şi să mori doar o singură dată, atunci de ce să nu-ţi trăieşti viaţa la maxim? Nu îţi trăi viaţa gândindu-te la moarte, pentru că zi de zi este o parte dintr-o perioadă finită de timp.

”Unii sunt născuţi mari, alţii cuceresc măreţie, iar altora le este dată de-a gata.”

Să nu îţi fie teamă de măreţie sau de succes; oricine poate atinge succesul indiferent de modul în care o realizează. Unii se pot naşte cu ea, dar alţii o pot câştiga. Vei găsi în cele din urmă propria ta măreţie în felul tău.

”Fii sincer faţă de tine însuţi … şi atunci nu mai poţi fi fals faţă de cineva.”

Fii sincer cu tine. Nu te preface că eşti altcineva, nu urma paşii altora. Trebuie doar să crezi în tine şi să-ţi urmezi inima! Să nu îţi fie teamă de ceea ce gândesc oamenii despre tine şi ai curajul de a te accepta.

Credit foto: www.biography.com