5 obiceiuri nocive de igienă

1 81018 original jpg jpeg

Igiena personală nu trebuie să lipsească din viaţa fiecărui individ. Cu toate astea, există anumite practici legate de curăţenie care ar trebui limitate, altfel îţi vor afecta serios stilul de viaţă. Află care sunt câteva dintre acestea!

Folosirea beţişoarelor de urechi

Este cunoscut faptul că urechile sunt organe care produc ceară pentru a acţiona ca un filtru între părţile interne ale urechii şi praful şi germenii prezenţi în mediu. Mulţi dintre noi obişnuiesc să îşi cureţe ceara din urechi cu ajutorul beţişoarelor, însă această practică poate fi extrem de periculoasă pentru ureche. Deşi au capătul din bumbac, beţişoarele pot perfora timpanul sau pot provoca răni interne. Spălarea urechilor cu apă este o alternativă mai sigură.

Baia cu spumă

O baie relaxantă cu multă spumă poate părea o idee grozavă la sfârşitul unei zile aglomerate. Cu toate astea, se pare că acest lucru îţi poate afecta pielea. În timp, aceasta va deveni mai uscată şi va avea tendinţa să se încreţească din pricina durităţii produselor.

Folosirea gelului intim

Dacă obişnuieşti să te speli în zona intimă cu gel parfumat, e bine să ştii că acest lucru îţi poate afecta vaginul. Potrivit ginecologilor, substanţele chimice prezente în astfel de produse pot fi foarte dăunătoare pentru ţesuturile delicate ale vaginului şi pot scădea nivelul pH-ului natural al acestui organ, provocând uscăciune şi inflamaţie.

Folosirea gelului antibacterian

În prezent, gelul antibacterian se foloseşte destul de des pe post de dezinfectant de mână, mai ales când suntem în mişcare, pentru a scăpa de germenii care îşi fac loc pe mâinile nespălate. Deşi se crede că acest obicei este sănătos, folosirea excesivă poate provoca rezistenţă bacteriană şi dezechilibre hormonale atunci când substanţele chimice intră în corp pe cale orală.

Spălarea părului zilnic

Unii dintre noi au obiceiul de a-şi spăla părul zilnic, însă această practică nu pare a fi cea mai bună opţiune pentru curăţarea lui, indiferent de vreme. Spălarea excesivă poate elimina uleiurile naturale produse în scalp, care menţin părul sănătos şi lucios şi îl poate face să fie uscat şi lipsit de vitalitate. În plus, unele persoane se confruntă şi cu căderea părului dacă se spală zilnic. Ideal ar fi să îţi speli părul de maximum 3 ori pe săptămână.

: