Mască de faţă

Răsfaţă-ţi tenul cu o mască din bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de un amestec făcut dintr-o parte bicarbonat şi două de ovăz,pe care le macini. Adaugi o linguriţă de miere şi apă atât cât să obţii o pastă. Întinzi masca pe faţă şi o laşi să acţioneze 10 minute,după care cureţi tenul cu apă călduţă.

Remediu pentru părul agresat

Pentru părul îmbâcsit în urma folosirii produselor pentru coafare este ideală curăţarea la fiecare două săptămâni cu bicarbonat de sodiu. Amestecă o jumătate de cană de bicarbonat cu apă caldă. Dacă simţi că mixul acesta îţi usucă părul,adaugă şi o jumătate de cană de oţet. Unicul neajuns al acestui truc este mirosul neplăcut,însă dispare în timp scurt.

Tratament de albire a dinţilor

Pentru un zâmbet atrăgător şi dinţi mai albi,perie dantura cu un amestec făcut din şase linguriţe de bicarbonat de sodiu,patru linguriţe de glicerină,o jumătate de linguriţă de sare şi 15 picături de ulei de mentă.

Degresant pentru păr

Un bun înlocuitor al şamponului pentru păr gras este bicarbonatul de sodiu. Presară puţin,vreo 2 linguriţe,la rădăcinile părului îngrăşat şi masează pentru ca bicarbonatul să preia sebumul. La sfârşit,îndepărtează pudra cu o perie.

Soluţii pentru o piele fină

În locul sărurilor pentru baie care-ţi fac pieleamătăsoasă,e de ajuns să adaugi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în apa de baie. Pentru efecte uimitoare,relaxează-te în cadă o jumătate de oră.

Pentru a avea picioare frumoase,nu e nevoie să mergi la salon. Îngrijeşte-le mai ieftin după baie,afundându-le într-un vas cu apă caldă în care ai pus trei linguriţe de bicarbonat de sodiu. Peste 20 de minute,freacă bine călcâiele cu o pastă preparată tot din bicarbonat şi apă.