Relaţia poate fi ca la început sau chiar şi mai închegată,dacă ţii cont de următoarele lucruri. În niciun cuplu nu merge totul ca pe roate,fără ca partenerii să depună un minimum de efort. Dragostea nu poate rezista la nesfârşit dacă nu comunicaţi îndeajuns şi nu întreţineţi focul pasiunii.

Petreceţi timp împreună

Poate că aveţi zile în care amândoi sunteţi destul de ocupaţi şi,din acest motiv,sacrificaţi momentele petrecute în doi. Într-o relaţie fiecare trebuie să aibă parte de intimitate şi de clipe petrecute în jurul altor persoane,însă este vital să aveţi activităţi comune. Din când în când,invită-ţi partenerul la o cină în doi într-un loc preferat vouă,departe de activităţile cotidiene. Astfel vă veţi relaxa şi veţi avea posibilitatea de a vă apropia şi mai mult unul de celălalt.

Pune-te în pielea lui

Înainte de te lua de el pentru că nu a dus gunoiul sau că nu ţi-a cumpărat flori de ziua ta,încearcă să priveşti lucrurile şi din perspectiva lui. Unii bărbaţi nu dau atât de multă importanţă lucrurilor materiale sau a detaliilor aşa cum o facem noi,femeile. Ei pun preţ mai mult pe respect,înţelegere şi susţinere,iar când văd că au parte de toate acestea,se simt fericiţi şi împliniţi.

Nu lăsaţi conflictele nerezolvate

Discută cu partenerul tău atunci când nu-ţi convine ceva,dar încearcă să nu-l acuzi din orice motiv. Cel mai bine este să vorbiţi deschis şi să ajungeţi la un numitor comun,altfel micile conflicte lăsate nerezolvate vă pot ţine în loc. Ascultarea reciprocă este şi ea la fel de importantă într-o relaţie. Dacă acorzi atenţie lucrurilor pe care ţi le spune şi încerci să vii cu soluţii pentru problemele care îl macină,el te va privi cu alţi ochi şi va şti că poate conta pe tine ori de câte ori va avea nevoie.

Vorba dulce mult aduce

Şi bărbaţilor le place să fie lăudaţi şi alintaţi,cu toate că noi,femeile,ne dorim să fim răsfăţate cât mai des cu putinţă. Într-o relaţie închegată,partenerii ar trebui să-şi ofere reciproc momente presărate cu vorbe dulci,ce au rolul de a-l dezmierda pe cel drag. Aşadar,surprinde-ţi iubitul cu câte un compliment în loc de „bună dimineaţa“ şi nu uita să-i zâmbeşti sau să-l mângâi uşor pe umăr atunci când îl lauzi sau îl admiri.  Îi vei face ziua mai frumoasă şi-i vei reda buna dispoziţie,oricât de stresat ar fi din cauza serviciului.

Condimentează-ţi viaţa intimă

O relaţie ar fi fără sare şi piper,dacă nu ar exista şi clipele pasionale petrecute în doi. Astfel de momente nu doar că ajută la crearea unei legături speciale,ci oferă şi o stare de bine ambilor parteneri. De aceea,viaţa sexuală ar trebui întreţinută cu imaginaţie,îndrăzneală,spontaneitate şi bună dispoziţie.

Bulină:„Stâlpii de rezistenţă“ ai unei relaţii sunt intimitatea,respectul,romantismul şi sexul,potrivit cercetătorilor britanici. 

Info:Comunicarea în cuplu este „hrana“ unei relaţii sănătoase. De aceea,este important ca partenerii să-şi exprime gândurile şi sentimentele,dar şi să-l asculte pe celălalt atunci când este cazul.

Sfatul specialistului:Dr. Irina Chira,psiholog si psihoterapeut în terapie de cuplu si familie,Clinica Regina Maria,telefon:021.9268

Relaţia de cuplu trebuie hrănită şi îngrijită cu multă atenţie. Atunci când simţim că lucrurile nu mai arată că la început,este esenţial să vedem ce anume s-a schimbat,de când şi cum cei doi parteneri au influenţat schimbarea. Discuţiile deschise sunt de un real folos,însă,de cele mai multe ori,suntem tentaţi să reproşăm,să aruncăm vina în curtea celuilalt. Comunicarea negativă prin care aducem numai acuze celui drag poate deteriora chiar şi o relaţie închegată. De aceea,partenerii ar trebui să privească dincolo de ceea ce spun şi cum o spun (uneori punem prea mare preţ pe felul în care sunt spuse anumite lucruri decât pe ce se transmite),să vadă şi să analizeze situaţia prin care trec.