Au mereu grijă de piele

Franţuzoaicele au un ritual de îngrijire a tenului peste care nu sar niciodată. După ce îndepărtează la finalul zilei impurităţile de pe faţă,cu un lapte demachiant,cu vârfurile degetelor masează tenul,pentru a stimula circulaţia sângelului. Apoi,se clătesc cu apă rece şi folosesc o cremă hidratantă. Seara de searaă,cu scopul de a avea o pielecât mai catifelată,aplică pe ten capsule cu mangan şi cu seleniu.

Moderaţia,cuvântul-cheie

Nu contează doar ce pui pe piele,ci şi ce consumi,spun stiliştii francezi. Pe lângă măştile faciale aplicate regulat,franţuzoaicele sunt preocupate şi de ce mănâncă. Produsele organice nu lipsesc de pe masa lor. Totodată,ele nu sunt preocupate să evite alimentele cu un conţinut scăzut de grăsimi,ci pe cele cu foarte mult zahăr.

Îngrijire pentru păr

Femeile franceze se îngrijesc şi de podoaba capilară. După şamponare,ele îşi usucă natural părul şi abia a doua zi îl îndreaptă cu placa sau îl ondulează. Totodată,pentru ca şuviţele să fie sănătoase şi strălucitoare,au grijă ca lună de lună să ajungă la un coafor,pentru a tăia vârfurile despicate.  

Fără creion de ochi,dar cu buze roşii ca focul

Actriţele Brigitte Bardot şi Catherine Deneuve obişnuiau să-şi scoată în evidenţă ochii prin conturarea lor cu un dermatograf negru,dar femeile franceze nu folosesc cu adevărat creion de ochi,spun stiliştii. Ci,ele pun accentul pe buze,rujându-se cu roşu sau cărămiziu.

Pentru un ten luminos

Franţuzoaicele nu sunt admiratoarele pulberilor sau cremelor maronii pe pomeţi,căci aceste produse,aplicate,pot schimba sculptura feţei. Pentru un ten luminos,ele apelează la alt truc:aplică iluminator pe obraji şi pe arcul buzelor lui Cupidon.