Dacă vrei să ai un decolteu frumos,trebuie să fii atentă cum îţi îngrijeşti această parte a corpului.

Fă-ţi masaj!

Masajul zilnic cu o perie moale este foarte util pentru întărirea sânilor. Mişcările circulare nu trebuie însă realizate cu violenţă,ci intensiv,până când pielea devine rozalie. Dacă n-ai un produs special de făcut asta,pune într-o ţesătură un cub de gheaţă şi masează-ţi zona bustului. La final,aplică o cremă de la plafar cu extract de castane,iederă,ulei de migdale sau vitamina E.

Măştile de casă,foarte eficiente

Pentru a-ţi întări sânii,aplică pe gât şi pe decolteu,în fiecare săptămână,o cremă naturală cu albuş de ou,castravete şi o linguriţă cu smântână. Amestecă bine toate ingredientele,până când obţii o pastă cremoasă,şi lasă să acţioneze un sfert de oră. La fel de bună este şi o mască hidratantă specială,care se prepară din jumătate de avocado,miere,smântână şi ulei din germeni de porumb. Dă prin răzătoare fructul,adaugă o lingură cu miere,50 g de smântână şi aceeaşi cantitate de ulei. După ce a stat 20 de minute pe piele,clăteşte cu apă călduţă.

Încearcă duşurile alternative

Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui din zona pieptului,îţi poţi face duşuri scoţiene. Sunt la-ndemâna oricui şi nu vor avea efecte secundare asupra pielii. Se recomandă alternarea a trei duşuri calde şi reci,procedeu care trebuie să aibă loc cel puţin o dată pe săptămână. În acest fel,sânii nu-şi vor modifica forma.

Pont

Străduieşte-te să ai o poziţie dreaptă a corpului! Dacă ţii umerii aplecaţi în faţă,sânii se comprimă,iar dacă îi îndrepţi prea tare spre spate,pielea îşi va modifica forma şi aspectul.

Evită şederea prelungită la soare

Cât încă mai e cald şi ai ocazia să pleci din oraş în weekend,fereşte-te de razele ultraviolete. Expunerea prelungită la soare generează deshidratarea pielii,iar sânii îşi vor pierdeelasticitatea şi se vor lăsa. De aceea,foloseşte creme cu protecţie solară şi acoperă-ţi decolteul la orele în care soarele este laintensitate maximă. În plus,în acest fel eviţi îmbătrânirea prematură a epidermei.

Alege sutienul potrivit

Peste 50% din femei îşi modifică forma bustului şi nu-şi pun în valoare sânii întrucât aleg greşit mărimea sau cupa sutienului. De aceea,ai grijă când îţi iei această piesă de lenjerie.

Cel mai important este ca sutienul tău să ţină sânii într-o poziţie naturală,fără să lezeze pielea. De asemenea,încearcă să nu porţi sutiene cu burete,de tipul celor push-up,decât atunci când ai un eveniment special. Cu cât armătura acestor obiecte vestimentare este mai fixă,punând o presiune considerabilă asupra bustului,cu atât mai mult împiedică mişcarea naturală a sânilor şi creşte temperatura de la nivelul pieptului.