Aceste simptome sunt adesea cauzate de alte boli,dar este important să consulţi medicul de familie pentru investigaţii amănunţite.

Prezenţa unor noduli

Mergi la medic dacă observi prezenţa unui nod în piept,sau dacă ai un nodul care se măreşte rapid. O umflătură apărută în zona sânilor poate semnala prezenţa cancerului la sân,iar una apărută în zona gâtului poate indica un cancer tiroidian. Doctorul va investiga nodulul şi va vedea dacă e cazul să te îngrijorezi.

Tuse,dureri în piept şi dificultăţi de respiraţie

Consultă doctorul dacă ai o tuse care nu-ţi dă pace de mai bine de trei săptămâni. Dificultăţile de respiraţie sau durerile toracice sunt semne care indică o stare acută severă,cum este pneumonia (infecţie pulmonară). Totodată,răguşeala şi tusea care nu se vindecă în urma tratamentului pot anunţa existenţa unui cancer faringian sau pulmonar.

Modificări ale tranzitului intestinal

Dacă ai diaree,constipaţie,sânge în scaun,durere în burtă sau balonarea persistă,mergi la de urgenţă la medic. Balonarea şi indigestia pot anunţa prezenţa cancerului ovarian,iar durerile abdominale şi constipaţia cancerul pancreatic. Scaunul cu sânge poate fi semnul unui cancer gastruic.


Citeşte şi:

Alimentul care poate învinge cancerul

Consumul de zahăr cauzează cancer! Află cum este posibil acest lucru!


Sângerări inexplicabile

Un semn de alarmă ar trebui să-ţi dea şi dacă tuşeşti cu sânge,dacă sângerezi între menstruaţii,dacă vomiţi cu sânge şi dacă observi prezenţa sângelui în urină. Sângerarea poate semnala prezenţa cancerului de endometru sau cel ovarian.

Aluniţe cu forme neregulate

Dacă observi că ţi-a apărut o aluniţă care are o formă asimetrică,cu margini zimţate,cu diametrul mai mare de 7 mm şi care îţi dă senzaţia de mâncărime sau sângerează,mergi la medic. Oricare dintre aceste modificări înseamnă că există o şansă să ai melanom malign (cancer de piele).

Pierdere în greutate

Consultă medicul dacă ai slăbit foarte mult în ultimele două luni,pierdere în greutate ce nu poate fi explicată prin schimbările din dietă sau prin realizarea de exerciţii fizice.