Broccoli

Cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii susţin că sulforafanul,un compus din broccoli,are puterea de a reduce riscul apariţiei celulelor canceroase la nivelul sânilor. Pentru efecte maxime,este indicat să consumi broccoli ca atare sau preparat la aburi,deoarece gătit la temperaturi ridicate îşi pierde din proprietăţi.
 

Varză

Varza,varza de Bruxelles şi varza Kale conţin un compus anticancerigen,cunoscut sub denumirea de indole-3-carbinol. Acesta are rolul de a dezactiv oestrogenul,un hormon care în cantităţi mari creşte riscul de a suferi de cancer.
 

Sfeclă roşie şi ridiche

Aceste două legume stimulează sistemul imunitar să inhibe creşterea celulelor canceroase,în special la nivelul sânilor.
 

Spanac

Spanacul conţine acid folic şi compuşi care ţin sub control hormonii ce pot duce la apariţia unui dezechilibru la nivel celular.
 

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este şi de el de ajutor când vine vorba de combaterea cancerului mamar. Acesta conţine acid oleic şi antioxidanţi care inhibă creşterea şi multiplicarea celulelor canceroase.
 

Fructe de pădure

Pe lângă faptul că sunt delicioase,fructele de pădure conţin din plin fibre şi antioxidanţi care elimină excesul de oestrogen din corp şi previne reabsorbţia lui în intinestine.
 

Nuci

Studii efectuate de-a lungul timpului arată că un consum constant de nuci scade rata de creştere a tumorilor canceroase. Aceste fructe oleaginoase au puternice proprietăţi antiinflamatoare datorate conţinutului mare de acizi graşi Omeg-3,acid alfa-linoleic,fitosteroli şi antioxidanţi.