7 alimente minune pentru o inimă sănătoasă

1 73213 original jpg jpeg

Ca să ai o inimă de fier, este foarte important să ai o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine şi în minerale. Iată ce alimente poţi consuma ca să previi apariţia bolilor de inimă.

Roşiile

Sunt o excelentă sursă de potasiu,calciu,vitamina A şi de magneziu,elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii şi aritmiei cardiace. Licopina,o altă substanţă care se găseşte din abundenţă în roşie,ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge. De aceea,este indicat să consumi în fiecare zi cel puţin o roşie.

Ciocolata neagră

Nu numai că este foarte gustoasă,dar este sănătate curată pentru inimă,datorită conţinutului de antioxidanţi. Ciocolata neagră scade nivelul colesterolului şi reduce tensiunea arterială.  Totodată,previne depunerea de grăsimi pe vasele de sânge. Ţine minte că trebuie să alegi ciocolată amăruie,cu o concentraţie de peste 75%  de cacao şi să consumi zilnic câte patru-cinci pătrăţele.

Peştele gras

Peştele gras,precum tonul,heringul,sardinele şi somonul,este aliatul tău în lupta cu bolile inimii. Asta deoaree este bogat în Omega 3 şi vitamina D. Omega 3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge şi scade presiunea arterială. Vitamina D,care se găseşte din belşug în peştele gras,  scade riscul de a suferi un atac de cord. Ideal este să consumi peşte de cel puţin două ori pe săptămână.

Usturoiul

E suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi vei avea o inimă „de fier”. Specialiştii spun că usturoiul scade nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi împiedică formarea cheagurilor de sânge. Fiind foarte bogat în vitamine,usturoiul previne scăderea tensiunii arteriale şi atacurile de cord. Totodată,previne aterosleroza,boală ce se manifestă prin îngroşarea peretelui arterelor inimii.

 Fructele de pădure

Antioxidanţii,vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure reprezintă un adevărat răsfăţ pentru inima ta. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două trei ori pe săptămână mure,afine,zmeură sau fragi. Îţi vei păstra elasticitatea vaselor sanguine,care s-ar putea pierde,în special cu înaintarea în vârstă. 

Soia

Cercetătorii japonezi au demonstrat că persoanele care consumă soia sunt mai puţin expuse riscului de a suferi un atac de cord.  Asta deoarece  conţine foarte multe proteine,minerale şi vitamine,în special vitamina E. Soia e benefică pentru inima ta şi pentru că proteinele pe care le conţine scad nivelul colesterolului „rău” şi reduce hipertensiunea.

Nucile

Medicii spun că nucile sunt alimente excelente pentru inima ta,datorită antioxidanţilor,vitaminelor şi proteinelor pe care le conţin. Nucile ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge,scad nivelul colesterolului şi previn apariţia cheagurilor de sânge. E bine să consumi câte şapte-opt nuci pe zi.

SFAT

Găteşte pe cât posibil cu ulei de măsline,căci ajută la reducerea colesterolului. Conţine antioxidanţi puternici şi îţi menţine inima sănătoasă.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg