Roşiile

Sunt o excelentă sursă de potasiu,calciu,vitamina A şi de magneziu,elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii şi aritmiei cardiace. Licopina,o altă substanţă care se găseşte din abundenţă în roşie,ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge. De aceea,este indicat să consumi în fiecare zi cel puţin o roşie.

Ciocolata neagră

Nu numai că este foarte gustoasă,dar este sănătate curată pentru inimă,datorită conţinutului de antioxidanţi. Ciocolata neagră scade nivelul colesterolului şi reduce tensiunea arterială.  Totodată,previne depunerea de grăsimi pe vasele de sânge. Ţine minte că trebuie să alegi ciocolată amăruie,cu o concentraţie de peste 75%  de cacao şi să consumi zilnic câte patru-cinci pătrăţele.

Peştele gras

Peştele gras,precum tonul,heringul,sardinele şi somonul,este aliatul tău în lupta cu bolile inimii. Asta deoaree este bogat în Omega 3 şi vitamina D. Omega 3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge şi scade presiunea arterială. Vitamina D,care se găseşte din belşug în peştele gras,  scade riscul de a suferi un atac de cord. Ideal este să consumi peşte de cel puţin două ori pe săptămână.

Usturoiul

E suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi vei avea o inimă „de fier”. Specialiştii spun că usturoiul scade nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi împiedică formarea cheagurilor de sânge. Fiind foarte bogat în vitamine,usturoiul previne scăderea tensiunii arteriale şi atacurile de cord. Totodată,previne aterosleroza,boală ce se manifestă prin îngroşarea peretelui arterelor inimii.

 Fructele de pădure

Antioxidanţii,vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure reprezintă un adevărat răsfăţ pentru inima ta. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două trei ori pe săptămână mure,afine,zmeură sau fragi. Îţi vei păstra elasticitatea vaselor sanguine,care s-ar putea pierde,în special cu înaintarea în vârstă. 

Soia

Cercetătorii japonezi au demonstrat că persoanele care consumă soia sunt mai puţin expuse riscului de a suferi un atac de cord.  Asta deoarece  conţine foarte multe proteine,minerale şi vitamine,în special vitamina E. Soia e benefică pentru inima ta şi pentru că proteinele pe care le conţine scad nivelul colesterolului „rău” şi reduce hipertensiunea.

Nucile

Medicii spun că nucile sunt alimente excelente pentru inima ta,datorită antioxidanţilor,vitaminelor şi proteinelor pe care le conţin. Nucile ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge,scad nivelul colesterolului şi previn apariţia cheagurilor de sânge. E bine să consumi câte şapte-opt nuci pe zi.

SFAT

Găteşte pe cât posibil cu ulei de măsline,căci ajută la reducerea colesterolului. Conţine antioxidanţi puternici şi îţi menţine inima sănătoasă.