Ceai pentru indigestie - Foloseşte infuzii de:

-        Mentă– este planta cea mai recomandată în caz de indigestie. Are efecte calmante,antispasmodice şi antiseptice. Foloseşte un pliculeţ la o cană cu apă clocotită. Bea acest ceai pentru indigestie cu sorbituri mici.

 

-        Păpădie,care se găseşte acum din belşug. Drenează ficatul,are efect benefic asupra sistemului digestiv şi asupra funcţionării rinichilor. Foloseşte 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită,infuzează timp de 15 minute. Frunzele se culeg înainte de apariţia pufului.

De la muşeţel la păpădie

-        Muşeţel -este extrem de eficace în caz de indigestii şi dureri abdominale. Lasă la infuzat,10 minute,o lingură de flori într-o cană cu apă clocotită. Bea 3 căni pe zi,înainte de masă.

 

-        Salvie- care are capacitatea de a calma crampele stomacale şi de a stimula digestia lentă. Te scapă de balonare şi de gazele intestinale. Foloseşte o linguriţă de frunze la250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10-15 minute,bea 2-3 căni din acest ceai pentru indigestie pe zi.

 

-        Busuioc– e un excelent atiseptic şi îmbunătăţeşte digestia. Foloseşte 1-2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Acoperă timp de 15 minute,după bea,treptat,două cani pe zi.

Ceai pentru indigestie - ghimbirul face minuni

 

-        Ghimbir– este ingredientul obligatoriu al digestiei sănătoase. Ajută la buna absorbţie a substanţelor nutritive,la procesarea grăsimilor şi te scapă de balonare.  Prepară infuzie în felul următor:taie 1 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir în felii subţiri,adaugă deasupra o cană cu apă,fierbe timp de 10 minute. După ce s-a răcit,adaugă miere şi lămâie. Bea cu înghiţituri mici,timp îndelungat.

 

-        Gălbenele– calmează inflamaţiile gastrice şi drenează ficatul. Pune 2 linguriţe de floare uscată într-o cană mare cu apă clocotită. Bea din ceaiul acesta de 3 ori pe zi,cu o jumătate de oră înainte de masă.

 


Citeşte şi:

Remedii pentru tusea seacă

Leacuri naturiste împotriva acneei