Rozmarinul este cunoscut ca fiind un bun stimulator al imunităţii,antidepresiv şi antioxidant. De asemenea,este folosit pe larg în industria cosmetică,la prepararea cremelor anticelulitice şi de stimulare a circulaţiei sangvine.

1.    Afecţiuni ale aparatului respirator

În medicina populară,infuzia de rozmarin este utilizată în tratarea bronşitei,pneumoniei şi a astmului bronşic. Toarnă 200 ml de apă clocotită peste 2 linguriţe de plantă şi acoperă cu capac.

Lasă la infuzat până se răceşte. Poţi bea o cană de 3-4 ori pe zi. În cazul în care ai gâtul inflamat din cauza răcelii,poţi face gargară cu infuzia preparată.

2.    Tulburări ale sistemului nervos

Uleiul de rozmarin are efecte benefice asupra sistemului nervos,îmbunătăţeşte memoria şi calmează stările nervoase. În unele ţări,studenţii miros rozmarin înainte de a merge la examen. Uleiul de rozmarin poate fi folosit la masaj,sub formă de inhalaţii,şi la băile relaxante.

E nevoie doar de câteva picături de ulei pentru a beneficia de proprietăţile acestei plante. În cazul durerilor de cap,prepară-ţi o infuzie de rozmarin şi bea la nevoie,până dispar neplăcerile.

Descoperă mai multe beneficii ale rozmarinului pe clicksanatate.ro.