Nu bei suficientă apă

Acest obicei afectează rinichii. Funcţia principală a rinichilor este de a curăţa organismul de toxine şi deseuri metabolice. Atunci când nu te hidratezi corespunzător,fluxul sangvin renal scade,iar în cele din urmă duce la acumularea de toxine în sânge.


Citeşte şi:

Cum poţi elimina uşor pietrele la rinichi

Remedii care alungă durerile de rinichi


Ai vezica plină mult timp

Un alt obicei care poate dăuna rinichilor este amânarea mersului la toaletă. Când laşi vezica plină cu urină o perioadă lungă de timp,pot apărea complicaţii în tractul urinar. Hidronefroza (creşterea presiunii urine în rinichi) se poate declanşa din cauza presiunii spatelui asupra rinichilor,favorizând apariţia insuficienţei renale şi chiar nevoia de dializă.

Pui prea multă sare în mâncare

Sarea pe care o mâncăm este sursa principală de sodiu şi majoritatea aportului nostru de sodiu trebuie să fie eliminat.

Consumi băuturi cu cofeină

Când ţi-e sete alegi de multe ori să bei altceva în loc de apă,cum sunt băuturile răcoritoare şi sucurile. Multe dintre acestea conţin cofeină. Aceasta măreşte tensiunea arterială,iar hipertensiune arterială pune presiune asupra rinichilor afectându-i. Potrivit specialiştilor,adulţii sănătoşi pot consuma aproximativ 2-4 ceşti de cafea pe zi.

Abuzezi de analgezice

Mulţi oameni obişnuiesc să-şi administreze calmante atunci când au dureri minore. Medicii avertizează că cele mai multe dintre analgezice pot avea efecte secundare grave şi pot deteriora diferite organe,cum sunt rinichii. Studiile arată că pastile de durere administrate pe termen lung reduc fluxul de sânge şi deteriorează rinichii.

Consumi multe proteine

Supraconsumul de carne roşie şi alte alimente bogate în proteine poate deteriora starea rinichilor. O dietă bogată în proteine este,în esenţă sănătoasă dacă nu suferi de leziuni renale.

Ignori răceala şi gripa

Acest obicei poate provoca leziuni renale. Studiile arată că oameni care au boli de rinichi,de obicei,nu se odihnesc când sunt bolnavi. În plus,specialiştii au observat că persoanele cu boli de rinichi sunt mai sensibile la schimbările semnificative a vremii.