Neplăcere specifică mai ales femeilor,vergeturile apar din cauza diminuării fibrelor de colagen şi de elastină din piele. Vergeturile sunt mai frecvente în anumite perioade de modificări ale texturii pielii,cum sunt adolescenţa şi sarcina,dar şi atunci când survin fluctuaţii de greutate (îngrăşarea sau slăbirea bruscă).

La început,au culoarea violacee (6-12 luni),după care capătă o nuanţă sidefată (cele mai vechi de un an),prezentându-se,de cele mai multe ori,sub forma unor cicatrici liniare. Cel mai adesea,vergeturile apar pe şolduri,coapse,pe fese şi în zona sânilor.

1. LASERUL

În vergeturile de mici dimensiuni,aflate în stadii incipiente,laserul este o opţiune potrivită de tratament. Undele laser acţionează prin sinteza de colagen şi elastină,ceea ce favorizează refacerea ţesuturilor,reducând,în acelaşi timp,şi inflamaţia şi roşeaţa. Pentru vergeturile mai vechi (alb-sidefii),sunt indicate laserul fracţional şi peeling-ul laser.

2. MEZOTERAPIA

Procedura presupune injectarea la nivelul dermului a unui coctail de substanţe care au ca efect refacerea ţesutului conjunctiv. Printre acestea se numără proteinele,enzimele,acidul hialuronic,oligoelementele (zinc,fier,cupru),antioxidanţi,colagen şi elastină. Pentru rezultate mai bune,mezoterapia se poate asocia cu tratamentul cu lumină intens pulsată (IPL).

Descoperă alte proceduri eficiente pe clicksanatate.ro.