1.      Alege fondul de ten potrivit

Dacă vrei doar să uniformizezi culoarea tenului,încearcă o cremă hidratantă colorată BB Cream. Pentru a acoperi roşeaţa din obraji sau coşurile,după ce ai hidratat foarte bine faţa,foloseşte fond de ten. Potrivit pentru tenul uscat şi sensibil este cel pe bază de ulei. Un produs cu textura pudrată se pretează unei feţe grase,pe când fondul de ten spumă se potriveşte tenului matur.

Pune două picături de produs pe frunte şi obraji şi câte un strop pe vârful nasului şi pe bărbie. Cu un bureţel umezit sau cu o pensulă specială,răspândeşte culoarea pe toată faţa,întinzând-o prin mişcări din interior spre exterior.

 

2.      Foloseşte corector

Corectorul acoperă urmele lăsate de acnee,capilare sparte,cercuri întunecate de sub ochi şi pete. Se găseşte într-o varietate de nuanţe şi texturi şi trebuie ales în funcţie de necesităţile tegumentului. Ai tenul acneic sau cuperozic? Foloseşte corectorul verde. Dacă vrei să acoperi petele maronii,ai grijă ca produsul să aibă nuanţa portocalie. Indiferent de alegerea făcută,pune o cantitate mică de produs pe dosul palmei şi aşteaptă câteva minute. În contact cu căldura mâinii,el va deveni mai cremos şi aplicarea lui va fi mult mai uşoară. Foloseşte întotdeauna corectorul prin tamponare,după ce ai aplicat fond de ten.

 

3.      Fixează cu pudra fondul de ten

Pudra împiedică pielea să devină lucioasă şi maschează micile imperfecţiuni. Dacă vrei să obţii un aspect mat al tenului,optează pentru o pudră translucidă. Dacă ai tenul tern,fără strălucire,poţi miza pe o pudră roz. În schimb,dacă ai acnee rozacee ori cuperoză,alegerea potrivită este pudra galbenă.

Citeşte şi:Cum îţi faci singură fond de ten acasă

4.      Arcuieşte-ţi genele

Rimelul alungeşte genele,le face să pară mai dese şi mai curbate. El se aplică întotdeauana prin mişcări de sus în jos,începând de la baza genelor spre vârf. Când scoţi peria din tub,îndoaie uşor vârful ei. Astfel,ea va fi mai uşor de controlat şi va ajunge în zonele mai greu accesibile,cum sunt firele de păr mici din colţul interior al ochiului.

 

5.      Accentuează sprâncenele

Sprâncenele joacă un rol important în fizionomia feţei,de aceea,nu le neglija!. După ce le-ai pensat,defineşte-le sau umple spaţiile goale cu un creion special sau cu un fard cremos,transând linii mici,orientate în direcţia creşterii firelor de păr. Produsul pe care-l foloseşti trebuie să fie cu una-două nuanţe mai deschise decât culoarea părului.

Citeşte şi:Sprâncenele-curcubeu,ultima fiţă

6.      Colorează-ţi obrajii cu blush

Pudra de obraz conturează şi defineşte pomeţii,aşa că are un rol important în machierea feţei. Secretul acestui produs stă în modul de aplicare. Întinde-l întotdeauana cu o pensulă groasă,pentru ca produsul să se distribuie uniform,în strat cât mai fin,şi doar pe porţiunea feţei care se ridică,atunci când zâmbeşti. Înainte de a aplica pudra de obraz,scutură pensula lovind-o uşor de încheietura mâinii. În felul acesta,îndepărtezi excesul de produs.

 

7.      Nu uita de ruj!

La final,aplică un ruj care ţi se potriveşte. Ţine cont că nuanţele închise fac buzelesă pară mai subţiri decât sunt în realitate,pe când cele deschise,dau impresia de buze voluminoase. Şi glossurile cu textura lucioasă creează un efect optic de mărire a buzelor.

 

Trucuri Click! pentru femei

  • Ai tenul foarte gras? Aplică puţin amidon de porumb pe piele,înainte de a te da cu fond de ten.
  • Dacă foloseşti cleştele de gene,încălzeşte-l sub aerul cald al foehnului sau ţine-l câteva minute sub jet de apă fierbinte,înainte să-l foloseşti.
  • Încălzeşte crema de faţă în mâini şi abia apoi întinde-o pe faţă. După aceea,masează cu mişcări circulare 30 de secunde. Nu uita de gât şi decolteu!