O relaţie toxică este cea în care simţi că nu mai ai aer:eşti mai mereu descurajată,tristă,lipsită de bucuriile sunt motorul vieţii în doi. Iată şi alte „simptome” care indică faptul că partenerul tău este unul „toxic”:

 

1.     Te „asfixiază”. Practic,simţi că eşti golită pe dinăuntru orice reacţie emoţională,după ce ai petrecut un timp alături de partenerul tău. Emoţiile şi trăirile lui ar trebui să te „ridice” – în schimb,se întâmplă contrariul.

 

2.     Nu te susţine nicicând. Orice ai face,orice ai spune,el este „în tabăra cealaltă”.  Ia în derâdere sau critică proiectele şi visele tale cele mai frumoase.

 

3.     Nu face nimic constructiv. Deşi e primul care te critică,el e primul care „taie frunze la câini”,sau se complace în situaţii comode,lipsite de perspectivă.  În general,nu are nicio ambiţie.

 

4.     Valorile şi principiile lui sunt total diferite de ale tale. Nu vă înţelegeţi,şi pace!

 

5.     Nu e de încredere. Face promisiuni fără acoperire,şi tot el se supără dacă îi atragi atenţia că nu s-a ţinut de cuvânt.

 

6.     Nu te caută decât atunci când are nevoie de tine. Altfel,te tratează cu destul de multă indiferenţă,şi nu face niciun efort să vină în întâmpinarea nevoilor tale.

 

7.     Este gelos. Iar geloziaînseamnă că vrea să fie păpuşarul tău,să fie el cel care ţine sforile.

 

Cum reacţionezi?

Poţi să pui capăt unei astfel de relaţii,dacă este într-adevăr copleşitoare pentr tine. Dar,dacă vrei să o păstrezi,urmează paşii de mai jos:

-Nu mai răspunde falselor SOS-uri. Nu te lăsa antrenată de discuţii egocentrice,în care partenerul se autovictimizează

-Dă o notă pozitivă conversaţiilor negative. Schimbă subiectul,sau redirecţionează-l spre soluţii cu final fericit

-Fii directă,spune-i,cinstit,ceea ce crezi – în cuvinte blânde,desigur.

 


Citeşte şi:

Cum alegi poza care-ţi atrage „jumătatea“

Lucrezi cu „fostul”? Ce e de făcut