8 remedii pentru acnee chistică pe care le poţi face acasă

1 84910 original jpg jpeg

Acneea chistică este cea mai gravă formă de acnee datorită dezvoltării chisturilor adânc sub porii pielii. Modificările hormonale, cosmeticele grase, umiditatea, umflături şi substanţe chimice duc la formarea lor. Este dureroasă şi este răspândită în rândul adolescenţilor şi adulţilor tineri. Azi vă prezentăm 8 remedii pentru acnee pe care le poţi face acasă:

Remedii pentru acnee chistică

1. Gheaţă

Datorită inflamaţiei cauzate de chisturi, gheaţa reduce inflamaţia imediat. Aplicaţi cubul de gheaţă direct pe piele, timp de câteva secunde, iar vasele de sânge care hrănesc inflamaţia se vor micşora. Deşi nu există studii care să susţină afirmaţia aceasta, teoretic, dacă sângele nu mai ajunge la chist, acesta dispare.

Gheaţa reduce roşeaţa şi inflamarea, diminuând aspectul fizic al acneei. Curăţaţi pielea, înfăşuraţi gheaţa într-un prosop sau pungă şi aplicaţi timp de un minut. Puteţi face acest lucru ca o parte din rutina dvs. de dimineaţă şi de seară. Puteţi face acest tratament des, dar cu pauze între utilizări.

2. Oţet din cidru de mere

Se face din sucul de mere fermentat, în care drojdia adăugată transformă zahărul din fructe în alcool şi bacteriile transformă alcoolul în acid acetic. Oţetul de mere are proprietăţi astringente. Este cel mai benefic pentru acnee: evită încărcarea pielii pentru că ajută la restabilirea PH-ului pielii şi porilor, reducând excesul de uleiuri care înfundă porii.

Oţetul de mere ucide bacteriile dăunătoare. Se aplică pe tenul curat cu o dischetă demachiantă. Este bine să testaţi pe o porţiune mică de piele înainte de a vă da pe toată faţa. E important să vă limpeziţi bine faţa după aplicarea oţetului de mere.

3. Probiotice

Acneea chistică poate fi cauzată de un dezechilibru al nivelului de pH din corpul vostru. Practic, aveţi un dezechilibru al acizilor care poate fi cauzat de prea multe bacterii rele. Aici vă ajută probioticele, bacteriile bune care ucid bacteriile rele.

Lucruri precum otetul mere, murăturile, kimchi, kombucha şi miso sunt probiotice indicate. Iaurtul - în special fără zahăr - este un probiotic indicat, în ciuda faptului că unii nutriţionişti nu îl recomandă în caz de acnee. Iaurtul nu conţine lactoză. Asiguraţi-vă că aţi cumpărat iaurt care are culturi vii şi nu conţine zahăr.

4. Ulei de arbore de ceai

Provine din arborele Melaleuca şi are proprietăţi antiinflamatorii şi antimicrobiene. Ajută la reducerea inflamaţiei şi la eliminarea microorganismelor ca bacterii şi ciuperci rele. Uleiul de arbore de ceai este un ingredient activ în multe produse naturale de combatere a acneei.

Puneţi 1-2 picături de ulei pe un băţ de urechi şi tamponaţi uşor zonele inflamate. Puteţi lăsa câteva ore sau peste noapte. Se aplică o dată pe zi, timp de 7 zile consecutive. Testaţi uleiul pe o porţiune mică înainte de a îl aplica pe toată faţa.

5. Bicarbonat de sodiu

Este o substanţă alcalină care ajută la echilibrarea nivelurilor de pH, neutralizând substanţele acide din interiorul şi în afara corpului. Are proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice care pot reduce inflamaţia şi durerile uşoare.

Pur şi simplu faceţi o pastă egală cu apă şi bicarbonat de sodiu. Aplicaţi pe zonele afectate şi lăsaţi timp de 20 de minute. Spălaţi cu apă caldă. Din cauza proprietăţilor sale acide, bicarbonatul de sodiu nu trebuie utilizat zilnic, dar poate fi folosit de câteva ori pe săptămână. Aplicaţi o cremă hidratantă imediat după.

6. Turmeric

Turmericul este o pulbere aromată, galben strălucitoare, derivată din rizomul unei plante din familia ghimbirului. Este folosit la umflături şi dureri, ca în cazul acneei. Datorită componentei antiinflamatorii cunoscute, curcumina, şi a proprietăţilor antiseptice, turmericul este o metodă naturală excelentă pentru tratarea acneei chistice.

Adăugaţi puţină apă peste turmeric pentru a face o pastă groasă, apoi aplicaţi direct pe zona afectată. Lăsaţi timp de 45 de minute să acţioneze apoi clătiţi cu apă caldă. Efectuaţi tratamentul de două ori pe zi, timp de o săptămână.

7. Modificări în dietă

Încercaţi să tăiaţi alimentele procesate şi să le înlocuiţi cu fructe şi legume întregi şi alte produse pe bază de plante. Renunţaţi la lapte şi la brânză. Păstraţi un jurnal cu privire la ceea ce mâncaţi şi notaţi orice schimbări pe care le vedeţi pe piele. Aşa veţi învăţa ce alimente vă fac bine si ce alimente vă fac rău.

8. Nu vă stresaţi că aveţi acnee

Stresul a fost legat direct de acnee. Un studiu leagă producţia de sebum direct de stres. Deci, cu cât vă îngrijoraţi mai mult de răni, cu atât energia negativă va fi îndreptată spre acnee. Relaxaţi-vă şi aveţi speranţă că în cele din urmă dispare. Poate chiar găsiţi timp pentru a medita. La urma urmei, grijile adaugă doar insultă rănirii. Iubeşte-te aşa cum eşti!

Sursa: manukafeed.com



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg