Astfel,persoanele pot consuma mese mai bogate în grăsimi fără a se îngrăşa,potrivit oamenilor de ştiinţă.

În cadrul unui experiment,cercetătorii niponi au comparat metabolismul grăsimilor la şoareci ce aveau gena GPR120 cu şoareci fără această proteină,după ce ambele grupuri de cobai au primit hrană bogată în grăsimi.

Rezultatele studiului arată că şoarecii în al căror organism nu exista această proteină au luat în greutate în medie cu 15%,spre deosebire de ceilalţi şoareci. De asemenea,cercetătorii au descoperit în organismul şoarecilor din primul grup un nivel al grăsimii de două ori mai mare,decât în cazul celor din al doilea grup.

De asemenea,oamenii de ştiinţă au analizat genomul a 20 de mii de europeni şi au ajuns la concluzia că cei care avea o mutaţie a genei GPR120 întâmpinau un risc de obezitate cu 1,6 ori mai mare decât persoanele  la care această proteină nu a suferit mutaţii.