Reacţie alergică la medicamente

 

Medicamentele ar trebui să te trateze,dar sunt unele pastile,cum este penicilina,care ar putea provoca o reacţie organismului tău. Există posibilitatea de a dezvolta o erupţie pe piele,ochii ori pot să apară dureri articulare. Antihistaminicele sau corticosteroizii pot ameliora aceste simptome.  

 

Este posibil să ai gută

 

Această afecţiune este cauzată de acumularea de acid uric,care produce inflamarea articulaţiilor. Ai un risc mai mare de a face gută,dacă ai în famile rude care au fost diagnosticate cu această afecţiune. De regulă,oamenii care beau alcool,sunt supraponderali sau consumă multe alimente bogate în purine,cum sunt carnea şi fructele de mare su un risc crescut de a dezvolta boala. Deşi guta afecteaza mai frecvent bărbaţii,femeile nu sunt imune în faţa acestei afecţiuni.

 

Risc crescut de sarcoidoză

 

Este o afecţiune caracterizată de inflamaţii,numite granuloame. De regulă,boala este însoţiră de febră,oboseală şi respiraţie şuierătoare. Potrivit unui studiu realizat în 2010, pacienţii care suferă de această afecţiune au şi dureri articulare.

 

Ai boala Lyme

 

Căpuşele pot lăsa mai mult decât o muşcătură. Acestea transportă un anumit tip de bacterii care pot da boala Lyme. Pentru că muşcătura de căpuşă nu dă erupţii cutanate vizibile cu ochiul liber, şi dacă nu observi că ai fost muşcată,există riscul ca infecţia,nediagnosticată  şi netratată,să se răspândească pe zone mari de pe corp. Boala se manifestă prin dureri de cap,febră şi dureri articulare.

 

Risc crescut de fibromialgie

 

Femeile au mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de această afecţiune,spre deosebire de bărbaţi. Aceasta este o boală care se caracterizează prin dureri ale muşchilor şi ale ţesutului moale.

 

Ar putea fi cancer osos

 

Durerile osoase sunt un simptom clasic ale cancerului osos şi apar,de regulă,noaptea sau când eşti activă. Dacă disconfortul persistă mai mult de două săptămâni,nu mai amâna vizita la medic.