Cumpătare în machiaj

Utilizate corect,deci nicidecum excesiv,produsele de machiaj dau tenului un aspect frumos şi-i permit să respire în voie. Nu uita de fondul de ten,de corector şi de pudră! Un fond de ten mat şi un corector acoperă imperfecţiunile,iar pudra le fixează şi le prelungeşte efectul matifiant.

Evită să cureţi excesiv tenul!

Când cureţi tenul,este bine să eviţi acele produse care elimină uleiurile naturale ale pielii,altfel aceasta va deveni mai gras. Sunt de ajutor metodele de curăţare cu zeamă de lămâie îndoită cu apă sau ulei de ricin diluat cu ulei de măsline.

Zeama de lămâie nu trebuie folosită niciodată fără a fi combinată cu apă,pentru că este foarte puternică şi poate „arde” tenul.

În ceea ce priveşete uleiul de ricin combinat cu cel de măsline,acesta se aplică într-o cantitate mică. Îl pui în palmă şi-l freci puţin pentru a se încălzi,apoi îl aplici pe ten,îndepărtându-l apoi cu un disc pentru demachiere îmbibat cu apă călduţă.

Aplică măşti pentru revitalizare!

Pline de vitamine şi minerale,măştile pe care le cumperi de-a gata sau pe care le faci în casă îţi fac tenul mai luminos şi plin de prospeţime.

O astfel de mască o poţi prepara dintr-o lămâie şi un gălbenuş de ou. Coaja unei jumătăţi din lămâie o tai mărunt. Apoi,baţi gălbenuşul de ou într-un vas şi adaugi lămâia măruţită,împreună cu zeama ei. Laşi masca la rece 2 ore,apoi o întinzi pe faţă şi pe decolteu pentru aproximativ 20 de minute,după care o îndepărtezi cu apă călduţă.