Ajustează-ţicomportamentul
Este foarte uşor să-i spui copilului să se poarte mai „matur” şi să fie mai insensibil,numai că unii copii chiar sunt aşa şi au nevoie de înţelegere,pentru a se putea dezvolta armonios. În loc să-i critici sau să încerci să-i schimbi comportamentul şi temperamentul,mai bine îl temperezi pe al tău. Iubeşte-ţi copilul necondiţionat şi învaţă să-i accepţi latura sensibilă.

Dă-ţi seamace-l declanşează
Copilul tău se simte copleşit în locuri aglomerate? Interacţionează mai bine în grupuri mici,decât în cele mari? Dacă îl observi copleşit sau emoţionat peste măsură în anumite situaţii,poţi dezamorsa chiar tu problema,înainte ca aceasta să înceapă. Este de datoria ta să-ţi ajuţi copilul în situaţii tensionate,pentru a se putea simţi mai sigur pe sine.

Ialucrurile încet
În cazul în care copilul devine tulburat din cauza unor situaţii noi sau diferite,nu îl certa sau forţa să se calmeze. Ia-l încet şi încurajează-l să încerce lucruri noi şi amuzante. Vrei ca el să se simtă mai sigur pe sine,nu să se simtă şi mai neînţeles!

Concentrează-te pepunctele sale forte
A fi sensibil nu este un lucru rău. În cazul în care copilul tău este deosebit de sensibil la emoţiile oamenilor sau în ceea ce priveşte animalele,acest lucru ar putea conta mult în momentul în care va trebui să-şi aleagă o carieră. Concentrează-te pe punctele forte ale copilului tău şi ajută-l să-şi dezvolte abilităţi puternice şi obiceiuri sănătoase.


Citeşte şi:

Jocuri educaţionale pentru copii

De ce e bine să faci copii de tânără