Ajutoare contra răcelii de vară

1 75571 original jpg jpeg

Răceala este o boală comună, de origine virală, şi antrenează binecunoscutele simptome: nas înfundat, tuse, dureri de cap. Poţi răci atât iarna, cât şi vara, leacurile din natură fiindu-ţi de folos în toate situaţiile.

Această afecţiune poate fi cauzată de circa 200 de virusuri diferite. De multe ori, răceala de vară poate fi provocată de alt tip de virus decât cel care te îmbolnăveşte pe timpul iernii. Simptomele răcelii apărute vara sunt următoarele: nasul înfundat, febra, inflamarea gâtului, durerile de cap şi de articulaţii, strănutul, tusea.  

Echinacea, leacul la îndemână 

Echinacea este o plantă care se recomandă de multe ori în prevenţia şi tratarea răcelilor. Are acţiune de stimulare a sistemului imunitar, luptă împotriva virusurilor şi inhibă înmulţirea lor, combate bacteriile. Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute şi strecoară. Bea zilnic 2-3 căni cu lichid la temperatura camerei, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Întreabă fitoterapeutul înainte să utilizezi acest leac, dacă suferi de o boală autoimună sau dacă eşti alergică.

Foloseşte descongestionante naturale 

Pentru desfundarea nasului, adaugă în alimentele tale usturoi sau boia iute. Nu ocoli hreanul ras, pentru că are un puternic efect antibacterian şi antiinflamator. Contribuie la eliminarea secreţiilor din plămâni şi combate tusea. Pentru a-ţi desfunda nasul, pune 2 linguriţe de hrean ras pe un tifon sau pânză. Înfăşoară bine materialul, apoi aplică pe frunte sau sub nas. Pe lângă descongestionarea nasului, acest remediu va ajuta la curăţarea căile respiratorii.

Hidratează-te şi vitaminizează-te 

Bea multă apă, ceaiuri călduţe şi supe. Supa de pui este un aliat împotriva răcelii. Vitaminizează-te cu fructe şi legume bogate în vitamina C, pentru că aceasta este un antioxidant puternic, de ajutor sistemului imunitar. Consumă din belşug cătină sau preparate din cătină, coacăze negre, kiwi, portocale, lămâi, broccoli şi pătrunjel proaspăt. De asemenea, introdu în meniu fructe de sezon: caise, cireşe, căpşuni. Cireşele au un rol diuretic şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Sfat CPF 

Evită alcoolul şi cafeaua, pentru că te deshidratează. Sistemul imunitar va lucra la parametri optimi doar dacă organismul este hidratat.

De ce să te fereşti 

Nu consuma băuturi reci, ci la temperatura camerei. Vara, bea mai degrabă ceaiuri calde, care calmează setea şi te răcoresc. Evită să mănânci prea multă îngheţată. Nu sta în curent şi ai grijă la şocurile termice, cauzate de diferenţele mari de temperatură dintre încăperile cu aer condiţionat şi mediul exterior. Specialiştii spun că diferenţa de temperatură a aerului dintre afară şi interior nu trebuie să depăşească 10 grade Celsius.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg