Vitamina D este extrem de importantă pentru tine, de aceea trebuie să consumi alimentele care au în componenţa lor această vitamină. Creşte imunitatea, protejează inima, întăreşte oasele şi ţine răcelile departe. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestei vitamine.

1.Cerealele

Cerealele au un conţinut bogat de Vitamina D. Încearcă să le consumi mai ales pe cele cu bob întreg, pentru a obţine efectul dorit. Serveşte-le cu lapte, dimineaţa, şi vei avea energie întreaga zi.

2.Ouăle

Este vorba despre gălbenuş, mai exact. Acesta are în componenţă mai mulţi nutrienţi necesari organismului tău, dar mai ales Vitamina C. Poţi consuma ouă la orice masă, sub formă de ochiuri sau fierte, în salate sau omlete.

3.Somonul

Somonul este o sursă excelentă de Vitamina D, care te va ajuta în prevenirea osteoporozei, a diabetului şi a bolilor de inimă. Vitamina D, din componenţa somonului, te ajută să asimilezi calciul şi astfel, poţi preveni o serie de afecţiuni şi boli pe care le provoacă lipsa lui.

Este important să îi oferi organismului tău o hrană bogată în vitamine şi nutrienţi, pentru ca el să funcţioneze la capacitatea maximă.