Galben

O felie mai groasă de ananas îţi asigură întreaga doză de vitamina C necesară zilnic pentru ca inima să se apare de atacul radicalilor liberi,acele molecule care provoacă daune în structura celulelor. Pe de altă parte,luteina din porumb împiedică subţierea arterelor,una dintre principalele cauze ale apariţiei bolilor cardiovasculare.

Verde

Cercetătorii au descoperit că spanacul,care este bogat în nitraţi buni,are rolul de a scădea tensiunea arterială şi de a îmbunătăţi funcţionarea inimii,mai ales în cazul femeilor.

Citeşte şi:

Plante care pot trata varicele

Plante din grădină,pentru boli

Albastru

Fructele de pădure,dar mai ales afinele şi murele,consumate de minimum 3 ori pe săptămână reduc riscul de producere a atacului de cord la vârste de peste 40 de ani.

Roşu

Pepenele roşu şi roşiile sunt o sursă naturală de licopen,un antioxidant extrem de puternic. Unele studii au confirmat faptul că persoanele care au cantităţi semnificative de licopen în sânge,îşi reduc cu 50% probabilitatea de a suferi un atac cerebral vascular.

Sfat:Prepară-ţi o salată delicioasă din 2 roşii,2 linguri de zeamă de lămâie,o lingură de ulei de măsline,o jumătate de lingură de miere de albine,un sfert de lingură de sare,un sfert de lingură de piper,o ceapă mică roşie şi busuioc proaspăt după gust. Aşază pe margini bucăţi de pepene proaspăt şi salata este gata.