Alimente populare care au efect detoxifiant:

1. Merele

Acestea ajută la stimularea producţiei de bilă,care-i dă ficatului un impuls pentru a-l ajuta în eliminarea toxinelor din organism. Merele sunt bogate în fibre,care ajută la prevenirea şi stoparea constipaţiei.

2. Avocadoul

Includerea avocadoului în dietă ajută la îndepărtarea toxinelor care se găsesc pe artere,deoarece conţine glutation. Acesta ajută la oprirea toxinelor şi a radicalilor liberi răi care afectează ficatul,accelerând producţia bilei.

3. Varza albă

Varza este o altă legumă care are proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene care ajută ficatul să descompună alimentele şi să absoarbă elementele nutritive.În plus,ajută la eliminarea toxinelor şi a bacteriilor care blochează tubul digestivşi intestinul. Varza conţine enzime care au efect detoxifiant şi care produc mai multă energie.

4. Sfecla

Aceasta conţine fitochimicale care ajută la curăţarea organismului de toxine şi radicali. Susţine funcţiile naturale ale ficatului,dar curăţă şi arterele,pentru a nu se forma cheaguri de sânge. În plus,ajută la circularea sângelui în tot corpul,dar şi să ajungă suficient oxigen la celule.

 5. Usturoiul  

Acesta are proprietăţi antioxidante şi antibacteriene care ajută la lupta împotriva infecţiilor şi a diverselor boli. În plus,este un detoxifiant care ajută la purificarea organismului de corpi străini care se găsesc în organism. De asemenea,curăţă arterele de radicalii răi şi de acumulare.

6. Lămâia

Aceasta conţine acid citric,care luptă împotriva bacteriilor şi a infecţiilordin organism. Lămâia ajută la îndepărtarea produselor chimice ale mediului pe care le inhalăm prin respiraţie,menţinând sistemul respirator curat. În plus,ajută la detoxifierea organismului datorită glutationului nutritiv pe care-l conţine.

 7. Fasolea  

Aceasta trebuie să fie inclusă în dieta ta,deoarece conţine cantităţi mari de fibre,care opresc constipaţia. În plus,produce o mişcare mai naturală intestinului şi curăţă intestinele de toxine.

 8. Seminţele de in  

Acestea conţin acizi graşi omega 3 care ajută la producerea de noi celule roşii şi ajută la mişcarea sângelui în tot corpul. În plus,ajută la curăţarea arterelor,stimulează imunitatea,ca să nu apară nicio boală. De asemenea,curăţă organismul de toxine,sprijinind digestia.