Creierul este format în cea mai mare parte din grăsimi

 

Dacă ai elimina tot lichidul din creierultău,cea mai mare parte din greutatea sa ar proveni din lipide (grăsimi). Restul materiei este formată din glucoză,micronutrimenţi,aminoacizi şi proteine,toate acestea sunt alimentate şi completate de alimentele pe care le mâncăm. Pentru a menţine creierul sănătos,mănâncă multe nuci,seminţe şi peşte gras. Acizii graşi ajută la prevenirea stărilor degenerative ale creierului,susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Maryland Medical Center.

 

Ceea ce mănânci îţi afectează somnul

 

Dacă nu poţi să dormi noaptea sau te simţi fără vlagă după-amiaza,este posibil să fie deoarece creierul nu este încântat de ceea ce ai mâncat în acea zi. Consumul de alimente grele,grase aproape de ora de culcare te va ţine trează,întrucât acestea iau mai mult timp organismului de a le digera. Cofeina din băuturile răcoritoare şi ciocolatate vor ţine,de asemenea,trează.

 

Grăsimile trans sunt foarte rele pentru creier

 

Grăsimile trans,care se găsesc cel mai adesea în alimentele prăjite şi în produsele de patiserie foarte procesate,compromit sănătatea creierului dacă mănânci prea mult din ele. Cercetările recente arată că acizii graşi trans pot afecta memoria. Oamenii de ştiinţă spun că şi cei care mănâncă multe dintre ele sunt mai susceptibili de a avea un creier mai mic.

 

Ceea ce mănânci are un impact major asupra modului în care te simţi

 

Studii recente arată că există o asociere între starea de spirit îmbunătăţită şi alimentele bogate în acizi graşi Omega-3,magneziu,triptofan,acid folic şi vitamine din complexul B. Consumul de fructe,legume,alimente bogate în Omega-3,proteine şi carbohidraţi complecşi ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi a bunăstării.