Alcoolul

Pe lângă tulburările evidente pe care le are consumul de alcool pe termen scurt,acesta afectează creierul  şi pe termen lung. Aproximativ 80% din persoanele care sunt dependente de alcool au deficienţă de tiamină,iar în lipsa ei se pot declanşa traumatisme cranio-cerebrale grave.

Băuturile energizante

Cu un conţinut ridicat de zahăr şi cofeină,băuturile energizante îţi conferă o stare de bine doar pe termen scurt. Consumate frecvent,aceste băuturi îţi pot provoca stări de confuzie şi nelinişte.

Fructele veştejite

Se ştie deja că fructele sunt benefice pentru organism,dar puţin cunosc faptul că acestea trebuie consumate doar atunci când sunt proaspete. Fructele veştejite perturbă funcţia normală a organelor,inclusiv a creierului. Deci,ai grijă să cumperi doar fructe proaspete!

Îngheţata şi clătitele

Grăsimile saturate pe care le conţine îngheţata,dar şi carbohidraţii din clătite pot împiedică buna funcţionare a fluxului sanguin. În felul acesta creierul nu este alimentat cu suficient sânge şi poate suferi afecţiuni grave.

Băuturile acidulate

Bogate în carbohidraţi rafinaţi,băuturile acidulate anulează concentraţia de glucoză de la nivelul creierului,iar organismul resimte acest lucru. Efectele negative se vor vedea prin lipsa capacităţii de învăţare şi pierderea memoriei.

Citeşte şi:

Cum previi apariţia tumorilor

Cum combaţi stresul în funcţie de situaţie