Ghimbir şi usturoi

Aceste două alimente te menţin sănătoasă, în timp ce are efect detoxifiant, eliminând toxinele acumulate în organsim. Ghimbirul este cunoscut este faptul că previne răceala şi starea de greaţă, are proprietăţi antiinflamatoare şi îmbunătăţeşte procesul de digestie. Iar usturoiul, cel de-al doilea aliment care nu trebuie să lipsească din dietă iarna, poate fi consumat sub orice formă.

Morcov

Morcovul este sursă importantă de betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A, dar el conţine şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Morcovul nu trebuie să lipsească din nicio reţetă. Recomandate în timpul iernii sunt salatele care conţin morcov.

Broccoli

Datorită antioxidanţilor, vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, broccoli este una dintre legumele care nu trebuie să lipsească din dieta ta. Mănâncă cât mai des legume în timpul iernii, sub orice formă.

Varza

Varză acţionează ca un medicament, eliminând toxinele acumulate în organism, datorită antioxidanţilor şi proprietăţilor antiinflamatoare. Poţi include varza în smoothie-urile pe care le bei dimineaţa. În plus, varza este ingredientul care nu ar trebui să lipsească din salate!


Credit foto: www.lifealth.com