Polifenolii conţinuţi de rodie reduc apetitul

Recent,oamenii de ştiinţă de la Universitatea Regina Margaret din Edinburgh,Marea Britanie,au realizat un studiu referitor la efectele suplimentelor zilnice cu rodie. Cei 29 de voluntari care au luat timp de trei săptămâni acest tip de suplimente au afirmat că le-a scăzut semnificativ pofta de mâncare.

Datorită unor substanţe pe care le conţine,polifenoli,scade apetitul exacerbat,dacă este consumat cu regularitate. De asemenea,previne bolile mulţumită antioxidanţilor pe care-i conferă şi care neutralizează radicalii liberi mai eficient decât vinul sau ceaiul verde. În plus,sucul rodiei scade tensiunea arterială,reduce stresul şi întârzie îmbătrânirea prematură.

Merele,de ronţăit cu 20 de minute înainte de masă

Dacă vei mânca un măr înainte de masă vei avea o poftă de mâncare mai mică. Procesul lor de digestie este mai lung,ceea ce te va face să te simţi sătulă o perioadă mai lungă de timp. Şi merele îţi conferă fibre,elemente nutritive importante pentru o bună digestie.

Portocalele înlocuiesc dulciurile

Între mesele principale este posibil să apară şi pofta de a mânca ceva dulce. Pentru acele momente  „critice“ este bine să ai aproape o portocală. Îţi asigură senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi are multe fibre. În plus,te şi hidratează,întrucât o portocală este 86% apă.

Proteinele din linte şi mazăre asigură saţietatea

Din linte şi mazăre corpul tău va primi fibre,carbohidraţi şi proteine,unele dintre cele mai bune componente ale unei diete sănătoase care-ţi taie pofta de a ronţăi între mesele principale ale zilei. Dacă vrei să ai energie din plin pentru exerciţiile fizice din timpul regimului de slăbit şi un nivel redus al colesterolului,alege să prepare mâncăruri cu mazăre sau cu linte.

Cartofii,săraci în calorii

Cu siguranţă,cartofii sunt şi ei printre alimentele care-ţi taie pofta de mâncare,menţinând-o chiar cu puţin mai mult decât pâinea albă. Au puţine calorii şi până şi coaja lor are antioxidanţi şi vitamine care,sub formă de ceai,sunt utile în dietă.