Sparanghel-Calorii:27 pe legătură

Sparanghelul este cunoscut ca fiind un aliment detoxifiant,deoarece conţine niveluri ridicate de aminoacizi,care acţionează ca diuretic şi detoxifiant. De asemenea,acesta ajută la accelerarea metabolismului,fiind bogat în vitamine şi minerale,inclusiv vitaminele A,C,E,K,B6,acid folic,fier,cupru,şi chiar proteine. Îl poţi consuma crud,în salate,sau gătit la aburi.

Brocoli-Calorii:31 pe căpăţână

Broccoli are foarte puţine calorii,dar este un super aliment.  Nu doar că e plin de fibre,vitamine şi minerale,dar conţine şi antioxidanţi puternici care reduc riscul de cancer de colon.

Varză-Calorii:22 pe căpăţână

Crocantă,dulceagă şi la preţuri accesibile! Cum poate un aliment care este atât de umil,cu atât de puţine calorii,să fie atât de bun pentru tine? Varza este bogată în vitamine,minerale,fibre,şi conţine fitonutrienţi care ajută la prevenirea cancerului. Glucozinolat este un detoxifiant metabolic,iar sulphoraphane-ul este un puternic anti-cancerigen.

Cafea-Calorii:zero

Cafeaua neagră este una dintre opţiunile de băuturicu cel mai mic aport de calorii,fiind un bun aliat în curele de slăbire. Cafeaua modifică nivelurile de peptide intestinale,hormoni eliberaţi în mod natural pentru a controla foamea sau senzaţia de plenitudine. Cei care beau cafea prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer de ficat şi cancer de colon,diabet de tip 2 şi boala Parkinson. Mai mult,cofeina din cafea accelerează metabolismul şi arderea grăsimilor.

Grapefruit-Calorii:39 pe jumătate de fruct

Îţi aminteşti de dietacu grapefruit? S-ar putea să aibă sens. Studiile arată că,în medie,femeile care au consumat orice cantitate de grapefruit sau suc de grapefruit au reuşit să slăbească mult mai rapid decât cele care nu au consumat deloc. Acesta conţine vitamina C,acid folic,potasiu şi pectină,o fibră solubilă,fiind un aliat puternic împotriva aterosclerozei. Soiurile roz şi cele roşii conţin,de asemenea,vitamina A şi licopen,un element nutritiv care protejează pereţii arterelor de daune oxidative.

Dovleac-Calorii:30 pe 100 de grame

Sucul de dovleac are un aport caloric scăzut şi este bogat în potasiu şi beta-caroten (un puternic antioxidant),iar dulceaţa naturală dă aromă naturală produselor de patiserie. Este o sursă importantă de vitamine A,C,şi E. Alimentele preparate cu dovlec nu sunt contraindicate celor cu diabet zaharat. Studiile efectuate pe cobai au găsit doi compuşi în dovleac,trigonelină şi acid nicotinic,care îmbunătăţesc toleranţa la glucoză.