Uite ce alimente sănătoase pot avea reacţii adverse dacă sunt consumate în exces:

Tonul

E o sursă foarte bună de proteine, dar consumat în cantităţi mari poate deveni periculos. Tonul este un peşte care conţine cantităţi mari de mercur, iar ajuns în organism acesta duce la probleme de fertilitate, boli de inimă, tensiune arterială crescută, iar la copii poate produce retard mintal. De aceea, o conservă de ton pe săptămână e mai mult decât suficientă pentru organism.

Spanacul

Este o plantă care conţine o mulţime de nutrienţi buni pentru organism, dar consumat în exces ne poate produce probleme de sănătate. Spanacul conţine oxalat, o substanţă care contribuie la formarea pietrelor la rinichi.

Migdale

Sunt gustarea ideală, sănătoasă şi săţioasă. Dar, la fel ca spanacul, migdalele conţin oxalat, o substanţă care nu face bine organismului. În plus, acestea conţin şi fibre, iar consumul în exces de fibre duce la probleme ale aparatului digestiv. 30 de grame de migdale pe zi sunt mai mult decât suficiente.

Proteine de origine animală

Carnea e o sursă bună de proteine, dar e bine de ştiu că aceasta conţine un factor de creştere, similar insulinei, asociată cu îmbătrânirea prematură şi dezvoltarea celulelor canceroase.