Ardeiul iute:e bun!

Ardeiul iute este un afrodiziac prin excelenţă,pentru că are capacitatea de a stimula terminaţiile nervoase,accelerând pulsul. Determină eliberarea endorfinelor,de către hipotalamus şi hipofiză,având efect asemănător opiaceelor,prin capacitatea lor de a reduce durerea şi de a produce o senzaţie de bună dispoziţie.

Alcoolul:nu e bun!

În cantităţi mici,băuturile alcoolice reduc inhibiţiile şi facilitează relaţionarea. În cantităţi mari,însă,nu au deloc efect afrodiziac,dimpotrivă – pot afecta serios performanţele sexuale. În general,se spune că un pahar de vin sau o cupă de şampanie sunt suficiente pentru a-ţi face curaj,înainte de a porni „la atac”.

Ţelina:e bună!

E bogată în apigenină,cu efect vasodilatator. În medicina tradiţională,este un leac recunoscut pentru disfuncţiile sexuale masculine. 


Citeşte şi:

Viaţa sexuală în timpul celor 9 luni de sarcină

9 motive pentru care femeile n-au chef de sex


Ciocolata:şi da,şi nu

Simplul fapt de a mânca ciocolată nu te face mai performantă „la pat”. Este însă un aliment care îţi creează o stare de bine,prin conţinutul său de compuşi specifici:glucide,cu efect energizant,cafeina,teobromină,teofilină – substanţe tonice cu efect stimulant-,feniletilamină,cu acţiune antidepresivă.

Ginsengul:e bun!

Are efect stimulent sexual pentru ambele sexe. Ba chiar este recomandat,în cure de mai multe săptămâni,persoanelor care suferă de tulburări sexuale. Şi infuzia din rădăcină de ginseng poate duce la creşterea libido-ului.