Alimentaţia este cea care face diferenţa între un păr sănătos,strălucitor,puternic,mătăsos,şi cel nesănătos,degradat şi lipsit de vitalitate. Pare o opţiune bună? Ei bine,iată câteva sfaturi simple dar vitale legate de alimentele care vor ajuta părulsă arate mult mai frumos,lung,puternic şi îngrijit.

Ouăle

Ouăle sunt foarte bune pentru păr deoarece conţin biotină şi proteine. Părul conţine în mod normal proteine,substanţe pe care şi oul pe conţine,plus sulf,zinc şi fier,iar vitamina B ajută la creşterea în lungime a părului şi la regenerarea foliculilor de păr. Dacă alimentaţia este lipsită de proteine şi biotină părul devine uscat şi fragil. Începe să aplici şi măşti pentru păr pe bază de ou,măcar o dată pe săptămână.

Nucile

Nucile ajută la catifelarea pielii,menţinerea părului sănătos,ochilor sănătoşi şi a oaselor puternice. Pe lângă toate aceste beneficii,nucile au şi capacitatea de-a elimina mătreaţa şi scalpul uscat din păr. Secretul constă în vitamina E şi acizii graşi omega 3. Pe lângă faptul că pot fi mâncate ca gustare,pot fi adăugate în salate,paste sau deserturi.

Citeşte şi:Trucuri simple să dai mai mult volum părului

Legumele şi orezul brun

Legumele precum spanacul şi broccoli sunt o sursă de beta-caroten,fier,vitaminele A şi C,substanţenutritive de care părul are nevoie pentru regenerarea foliculilor de păr şi întărirea lor. În schimb,orezul brun este o sursă de vitamina B şi carbohidraţi,care ajută la întărirea firului de păr de la rădăcină.

Banana

Prin consumul de banană eviţi pierderea firelor de păr. În plus,vitamina B6 pe care o conţine acest fruct ajută la absorbţia mai rapidă a substanţelor nutritive din alimentele mâncate. Mai mult,îmbunătăţeşte producţia de celule roşii,ceea ce este o veste bună pentru foliculii de păr.

 Morcovul şi cartofii dulci  

Dacă crezi că morcovul este bun doar pentru ochi,faci o mare greşeală. Morcovul conţine  vitamina A,care-i dă strălucire părului. În plus,cartofii dulci şi dovleacul,mai mult decât cartoful,stochează beta-carotenul,care se schimbă în organism în vitamina A.

Citeşte şi:De ce să ţii cont dacă iei suplimente de frumuseţe

Brânza şi iaurtul

În scopul de-a încorpora proteine în alimentaţie,produsele lactate nu trebuie să lipsească din dietă,mai ales iaurtul şi brânza. Acestea ajută la întărirea firului de păr.

 Portocala  

Portocala şi lămâia sunt o sursă de vitamina C,care ajută la transportarea oxigenului către foliculii de păr,în timp ce menţine sub control circulaţia sanguină. Lipsa vitaminei C din organism duce la păr lipsit de vitalitate,fragil şi degradat.