Alimentul banal care răspândeşte cancerul în corp

1 84142 original jpg jpeg

Zahărul favorizează dezvoltarea tumorilor canceroase întrucât “hrăneşte” celulele maligne, arată ultimele cercetari în domeniul oncologic.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, există o legătură directă între zahăr şi cancer. Mai exact, specialiştii arată că modul în care celulele canceroase descompun zahărul este legat de stimularea creşterii tumorii. Celulele canceroase tind să producă energie diferit de celulele normale. Noua descoperire alimentează speranţa că în curând se va descoperi şi tratamentul revoluţionar care va învinge teribila maladie. 

Citeşte şi: Ceaiul care distruge celulele canceroase în 48 de ore. Cum îl prepari

Potrivit unei cercetări realizate pe parcursul a 9 ani, publicată în revista Nature Communications , fiecare celulă din organism are nevoie de zahăr pentru a supravieţui, însă celulele canceroase par să "consume" mai mult zahăr decât celulele sănătoase. Mecanismul cancerului de a metaboliza rapid zahărul este cunoscut sub numele de efect Warburg.

Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. "Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei - factori importanţi de creştere tumorală", explică prof. dr. Pavel Chirilă.

Potrivit publicaţiei Natural News, zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase.

Citeşte şi: Două alimente banale devin o super-armă anticancer dacă sunt consumate împreună

"Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă - alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată - nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (...) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate", explică dr. David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer". 

Cancerul este a doua boală din lume, prin numărul de victime, dupa bolile de inima. Cancerul nu are niciodată o cauză unică, evoluţia acestuia fiind inconstantă şi diferită. Cu toate acestea, oncologia clasică a privit prea puţin spre stilul de viaţă al bolnavilor, care este semnificativ în evoluţia cancerului.  

Sursă: eva, adevărul, csid