“Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii. Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă.

Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri", a scris Mihaela Bilic pe facebook.

Medicul nutriţionist trage însă un semnal de alarmă: mâncarea gătită poate deveni o capcană, dacă nu suntem atenţi la felul în care o pregătim.

Preparatele româneşti sunt extrem de gustoase, însă aproape toate conţin ulei. Da, la el trebuie să renunţăm. După o lună, rezultatele se vor vedea, ne asigură Mihaela Biblic. 


"Avem în tradiţiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu “se pune ulei în cratiţă”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne “costă” silueta. Vă provoc la o încercare: renunţaţi o lună la sticla de ulei de gătit si descoperiţi ce gust are mâncarea fără el. Lăsaţi doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veţi slăbi, vă promit!”, a adăugat aceasta. 


Sursă: facebook.com/mihaela.bilic