Bucăţile de peşte pot căpăta un gust aparte dacă foloseşti un ingredient secret, ce poate transforma reţeta ta într-una cu adevărat specială.

În general, peştele cu gust mai puţin pronunţat (precum codul, şalăul, merluciul, dorada etc) merge de minune servit cu cartofi fierţi şi un sos de maioneză, cu mujdei de usturoi sau servit cu ganritură de orez sau legume.

Dacă vorbim de peşte sub formă de trunchi, acesta se taie bucăţi, se scoate coloana şi fileurile obţinute se pun într-o tavă de cuptor, pe care am pus foaie de copt şi câteva linguri de ulei.

Apoi, pe una dintre părţi presărim un mix de ierburi aromatice (pătrunjel uscat, oregano, busuioc etc), dar un ingredient ce dă cu adevărat savoare este tarhonul.


Presară-l peste peşte, adaugă sare, piper, usturoi pisat sau pudră, un pic de ulei şi un strop de lămâie şi adaugă totul la cuptor.

Când totul e gata, serveşte cu garnitura dorită. Vei observa că tarhonul, alături de celelate ierburi aromatice, conferă peştelui un gust deosebit!