Abundă în antioxidanţi

Anghinarea abundă în vitamina C,un antioxidant puternic care pe lângă faptul că susţine imunitatea,previne îmbătrânirea organismului şi inhibă efectele negative ale radicalilor liberi prezenţi în corp. Astfel,există un risc mai mic să suferi de cancer şi de alte boli cronice.

Conţine fibre dietetice

Fibrele dietetice joacă un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului digestiv,dar şi a sistemului circulator.

În compoziţia aghinarei se găseşte o cantitate mare de inulină,o fibră dietetică ce stimulează dezvoltarea bacteriilor bune din colon,dar care ajută şi la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge. Astfel,îţi reduci riscul de a suferi de ateroscleroză (depuneri de calciu şi de colesterol pe vasele de sânge) şi boli cardiovasculare.

Tot datorită fibrelor dietetice pe care le conţine din plin,anghinarea ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge,ceea ce înseamnă că vei simţi mai puţin nevoia să consumi alimente bogate în calorii «goale»,care duc rapid la creşterea în greutate.  
 

Combate indigestia şi alte probleme digestive

Frunzele de anghinare uşurează simptomele indigestiei şi combat arsurile la stomac. Acestea reduc,de asemenea,senzaţia de balonare,greaţa,constipaţia sau diareea.