Acţiunea terapeutică a anghinarei se datorează în special conţinutului ridicat de cinarină,un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant,diuretic şi de protecţie împotriva substanţelor nocive din organism.
 
De aceea,specialiştii Ropharma recomandă utilizarea anghinarei pentru reducerea colesterolului,în problemele digestive,dar şi pentru detoxifierea şi asigurarea funcţionării optime a ficatului.
 

Ce boli favorizează grăsimile din sânge

 
Deoarece există două tipuri de colesterol,HDL (colesterolul bun) şi LDL (colesterolul rău),este important de ştiut că nivelul ridicat al colesterolului LDL îngroaşă şi chiar blochează arterele,putând genera infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
 
În schimb colesterolul benefic HDL conţine antioxidanţi,proteine şi un nivel scăzut de lipide,având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.
 
Anghinarea determină scăderea nivelului colesterolului LDL şi simulează creşterea colesterolului HDL.