În medicina Ayurvedică, apa consumată din căni de cupru are mult mai multe efecte pozitive asupra corpului,decât dacă ar fi depozitată în sticle de plastic sau în recipiente de sticlă. „Dacă ţineţi apa în recipiente din cupru,de preferat întreaga noapte sau cel puţin patru ore,apa ia din proprietăţile cuprului,care sunt extrem de benefice pentru organism”,afirmă Sadhguru,un specialist ayurvedic.
 

1. Apa din cana de cupru ajută sistemul digestiv

Cuprul are proprietăţi de stimulare a sistemului digestiv atât în digestia alimentelor,cât şi în eliminarea toxinelor de la nivelul intestinelor prin defecaţie. De asemenea,apa care este depozitată în recipiente din cupru distruge bacteriile „rele” de la nivelul intestinelor şi reduce inflamaţiile,prevenind astfel apariţia gastritei,a indigestiilor şi a infecţiilor de la nivelul stomacului. Apa consumată din căni de cupru stimulează şi buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului.
 

2. Stimulează arderea depozitelor de grăsime

Apa ţinută în recipiente din cupru te poate ajuta să slăbeşti cu uşurinţă,întrucât intensifică metabolismul,cât şi arderea şi eliminarea depozitelor de grăsimi.
 

3. Apa din cana de cupru grăbeşte vindecarea rănilor

Datorită cuprului,apa capătă proprietăţi antibacteriene,antivirale şi antiinflamatoare,ceea ce înseamn că rănile se vindecă mult mai repede. În plus,consumul apei din recipiente de cupru întăreşte sistemul imunitar şi susţine corpul în crearea de noi celule.
 

4. Încetineşte procesul de îmbătrânire

Cuprul are proprietăţi antioxidante,motiv pentru care consumul apei dintr-un recipient de cupru îţi va stimula corpul să lupte în mod eficient împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi care grăbesc procesul de îmbătrânire.
 

5. Apa din cana de cupru menţine sănătatea inimii şi combate hipertensiunea

Potrivit Societăţii Americane de Cancer,cuprul reglează tensiunea arterială,bătăile inimii şi niveluri colesterolului şi al trigliceridelor din sânge. Astfel,îţi protejezi inima de bolilele cardiovasculare ce-ţi pot pune sănătatea în pericol.
 

6. Luptă împotriva cancerului

O altă afecţiune care poate fi prevenită prin simplul consum al apei dintr-un recipient din cupru este cancerul. Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are,cuprul anihilează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra corpului,prevenind astfel apariţia celulelor canceroase.

 

7. Apa din cana de cupru stimulează creierul

Creierul funcţionează prin transmiterea de impulsuri de la un neuron la altul prin sinapse. Neuronii sunt acoperiţi de un strat cunoscut sub numele de mielină. Cum ajută cuprul la menţinerea sănătăţii creierului? Acesta susţine sinteza fosfolipidelor care sunt esenţiale pentru formarea straturilor de mielină. Astfel,creierul lucrează mai repede şi mai eficient.
 

8. Reglează funcţiile tiroidei

Specialiştii susţin că unele dintre afecţiunile tiroidiene se află în strânsă legătură cu nivelul de cupru din organism,deoarece acesta este unul dintre cele mai importante minerale care asigură buna funcţionare a glandei tiroidiene. Deficitul de cupru poate fi prevenit dacă bei apă din recipiente realizate din acest mineral.
 

Citiţi şi: Dereglări tiroidă simptome

9. Apa din cana de cupru combate artrita

Întrucât are proprietăţi antiinflamatoare,cuprul uşurează simptomele artritei. Astfel,durerile şi inflamaţiile se reduc în mod considerabil dacă alegi să bei în mod constant apă dintr-o cană de cupru.
 

10. Previne şi tratează anemia

Un alt beneficiu al cuprului este acela de a preveni şi de a trata anemia,deoarece acest mineral favorizează buna absorbţie a fierului din alimente sau suplimente.

Cel mai bine este să bei apa care a fost depozitată în recipiente din cupru dimineaţa,pe stomacul gol.

Apa din cana de cupru - Atenţie! Este foarte important să cumperi recipiente din cupru pur pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive. De asemenea,când speli recipientele,nu folosi bureţi care le pot zgâria,altfel se pierde din cantitatea de cupru ce poate ajunge în apa consumată şi,implicit,beneficiile pentru sănătate sunt mult mai mici.

 

Credit foto:www.thehealthsite.com.