1. Îmbunătăţeşte digestia


Ananasul este un delicios fruct tropical,preţuit de secole întregi graţie versatilităţii sale în bucătărie. Are proprietăţi anti-inflamatoare şi este un bun diuretic,îmbunătăţind digestia. Având un conţinut ridicat de fibre,ajută la eliminarea toxinelor din corp. Şi pentru că are puţine calorii,este ideal pentru cele care vor să scadă în greutate.


2. Întăreşte sistemul imunitar


Apa de ananas conţine o doză ridicată de vitamina C,esenţială pentru întărirea sistemului tău imunitar. Atunci când o bei pe stomacul gol,scade riscul infecţiilor virale şi al altor boli asociate cu virusuri,bacterii şi fungi.


3. Curăţă ficatul şi colonul


Enzimele digestive şi antioxidanţii conţinuţi stimulează funcţia ficatului şi te ajută sa previi dificultăţile ce pot apărea în timpul eliminării toxinelor. Tototdată,cresc cantitatea de oxigen care ajunge la celulele şi stimulează eliminarea apei din organism. Pentru că are un efect uşor laxativ,apa de cocos te ajută să previi constipaţia.

Citeşte şi:Ananasul,fructul medicament


4. Bună pentru tiroidă


Datorită conţinutului de iod şi de minerale esenţiale,glanda tiroidă poate funcţiona normal. Dacă bei frecvent apă de cocos,riscul de a avea probleme cu glanda tiroidă scade,însă dacă deja ai probleme cu ea,poţi ameliora simptomele. Bromelinul,o componentă activă aflată în ananas,previne apariţia bolilor autoimune.


5. Ţine sub control inflamaţiile


Enzima digestivă-bromelina,are un efect puternic anti-inflamator,fiind de mare ajutor celor care se confrunta cu boli inflamatorii,precum artrita sau diverse afecţiuni ale oaselor. De asemenea,este şi o metodă grozavă de a reduce grăsimea abdominală.


6. Ajută la eliminarea apei din organism


Apa de ananasluptă împotriva retenţiei de lichide în corp,care este una din principalele cauze în dezvoltarea bolilor cronice,precum tensiunea arterială şi artrita. Deoarece are un efect puternic diuretic,îmbunătăţeşte funcţia rinichilor şi reglează cantitatea de lichide din ţesuturi. În acelaşi timp,previne şi apariţia infecţiilor urinare,îmbunatăţind funcţia rinichilor.

Citeşte şi:Dă kilogramele jos cu dieta cu ananas


Cum se prepară


Ingrediente

½ ananas în coajă
1 litru de apă


Preparare
Tai ananasul în bucăţi mici,fără să îndepărtezi coaja. Apoi,îl pui într-un vas şi îl laşi la fiert. Treptat,reduci temperatura şi după câteva minute,îl iei de pe foc şi îl laşi câteva ore la răcit. Strecoară lichidul obţinut şi bea-l. Evită să adaugi zahăr sau orice alt tip de îndulcitor. Bea un pahar din această băutură pe stomacul gol şi restul apei de cocos,pe tot parcurul zilei,cu înghiţituri mici.