Cauzele apariţiei cariilor

1. Lipsa de vitamine (în special vitamina A şi vitamina D)

2. Mâncarea supraprocesată,de tip fast food

3. Dezechilibru hormonal

4. Lipsa mineralelor în dietă

5. O dietă bogată în acid fitic (conţinut de obicei de legume şi nuci,dar care poate fi înlăturat prin înmuierea acestora peste noapte într-un vas cu apă şi o lingură de oţet sau duc de lămâie înainte de a le consuma).

Metode de tratare

1. Consumă mâncare bogată în elemente nutritive

Consumul de vitamine solubile în apă şi în grăsimi poate preveni apariţia cariilor,dar şi agravarea celor existente. Pentru cele mai bune rezultate,ideal ar fi să consumi zilnic cât mai multe legume verzi şi alimente care să conţină grăsimi sănătoase,precum avocado,uleiul de cocos,mieji cruzi de seminţe şi naturale.

2. Curăţarea gurii cu ulei

Folosită de secole,această procedură ajută la eliminarea toxinelor. În fiecare dimineaţă,după ce te-ai trezit,înainte de a lua micul dejun,fă o gargară timp de 20 de minute cu o lingură de ulei,ideal ar fi de cocos,apoi scuip-o. Vei observa că ceea ce vei elimina va fi sub formă de spumă,foarte toxică,aşa că ai grijă să nu înghiţi din greşeală niciun strop după ce ai terminat de făcut gargara. Dacă nu ai răbdare să faci 20 de minute,pentru început poţi să faci 3-5 minute. Gingivitele,durerile de cap şi multe alte probleme de sănătate pot fi tratate cu aceste probleme.

CIteşte şi:Durere de dinţi? Trateaz-o cu acest remediu simplu

3. Elimină zahărul

Nu ar trebui să consumi alimentecare conţin zahăr dacă îţi doreşti să ai o dantură sănătoasă. Bacteria care distruge dinţii este hrănită de zahăr. Mai mult,zahărul demineralizează structura dinţilor pentru că este foarte acid.

4. Elimină acidul fitic

Fasolea,seminţele,cerealele şi nucile care nu sunt organice pot conţine acid fitic,care blochează mineralele şi inhibă absorbţia enzimelor în organism. Poate cauza deficienţe de minerale,osteoporoză şi alte probleme serioase de sănătate.

5. Foloseşte pastă de dinţi mineralizantă

Pasta de dinţi care conţine fluor,deşi este considerată  a fi de ajutor,în realitate nu face bine dinţilor. Cumpără din comerţ pastă de dinţi fără fluor,cu ingrediente naturale sau prepară-ţi una chiar acasă din câteva ingrediente,pe care le mixezi împreună.

Ai nevoie de:

-un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu

-1/2 linguriţă de ulei de cocos

-1 lingură de apă plată

-1 vârf de extract de mentă

CIteşte şi:7 sfaturi pentru dinţi mai sănătoşi