Se află în Iordania,situat pe coasta de nord-est a Mării Roşii,mai exact între Peninsula Sinai şi Peninsula Arabică. Aqaba are 375 km² iar plajele sale se extind pe toată suprafaţa Golfului Aqaba de aproximativ 27 km²,fiind totodată o locaţie strategică. Cel mai mare oraş din Golful Aqaba,acesta este şi unicul oraş iordanian de pe litoral.
 
Una dintre atracţiile turistice majore în Iordania,şi de asemenea cunoscut pentru apa caldă şi viaţa marină bogată,oraşul este vestit astăzi mai ales ca staţiune balneară şi de scufundări. Cu toate acestea totuşi,cele mai importante sunt activităţile industriale şi comerciale datorită locaţiei strategice a oraşului ca singur port maritim al ţării.
 
Este un loc pe care îl puteţi vizita tot timpul anului pentru că are o climă plăcută pe tot parcursul anului,aici putându-se practica activităţi sportive marine de înot şi scufundări,echitaţie cu cămile sau puteţi vizita una dintre cele mai magnifice descoperiri din ultimii ani,cea mai veche biserică din istorie care datează din secolul al III-lea i.Hr. şi Muzeul Arheologic Aqaba ce conţine o serie de artefacte care aduc aminte de modul în care se făcea comerţ în cele mai vechi timpuri.