Iată de ce şi cât de multă cafea ar trebui să bei pe zi!

Cafeaua este sursă excelentă de antioxidanţi

Cafeaua conţine o cantitate mare de antioxidanţi. Experţii spun că niciun alt aliment nu poate înlocui număr de antioxidanţi prezenţi într-o ceaşcă de cafea.

Cafeaua are proprietăţi antidepresive

Ştiai că prin consumul de cafea reduci riscul de depresie? Cafeaua conţine compuşi antidepresivi. În plus, studiile arată că femeile beau mai multă cafea decât bărbaţii, acest rezultat fiind confirmat şi după cercetarea legăturii dintre depresie şi femei. Majoritatea femeilor care se confruntă cu depresia sunt cele care nu beau cafea regulat.

Cafeaua previne boala Alzheimer

Cafeaua conţine compuşi care stimulează activitatea creierului, prevenind astfel boala Alzheimer. Aşadar, studiile au arătat că persoanele care beau cafea reduc riscul de a se confrunta cu boli degenerative.

Cafeaua stimulează activitatea cerebrală

Cafeaua este excelentă pentru creier! Acest organ va deveni mai agil şi mai puternic. Studiile arată că oamenii care beau sau au băut cafea pentru o perioadă mai lungă sunt mult mai prompţi în găsirea greşelilor. Ei sunt mult mai analitici.

Cafeaua previne cancerul de piele

Studiile recente au arătat că persoanele până la vârsta de 18 ani sunt mai puţin predispuşi la cancer de piele, comparativ cu cei care nu au băut cafea deloc până la acea vârstă.

Câtă cafea ar trebui să se bea zilnic?

Ei bine, recomandate sunt două ceşti de cafea. Nu uita că orice exces are efecte negative asupra sănătăţii, chiar şi cafeaua.  


Credit foto: www.lifealth.com