Cheia pentru combaterea grăsimii de pe abdomen este stimularea metabolismului prin dietă,exerciţii fizice,şi alte obiceiuri sănătoase. Unul dintre ele este eliminarea toxinelor din organism şi stimularea funcţiilor organelor precum ficatul,care procesează grăsimea şi zahărul.

Totodată,includerea de anumite ingrediente în dietă ajută foarte mult,deoarece elimină toxinele şi grăsimea abdominală. Rădăcina de ghimbir este una dintre ele şi trebuie adăugată în regimul alimentar.

Cum ajută rădăcina de ghimbir în procesul de slăbit:

Ghimbirul este un aliment medicinal,folosit de secole pentru tratarea afecţiunilor. Proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante pe care le are stimulează procesul de digestie,scade nivelul colesterolului rău,şi elimină toxinele prezente în organism.

Ghimbirulpoate fi adăugat în foarte multe reţete de mâncăruri. Acesta ajută la stimularea metabolismului şi arderea grăsimilor de pe abdomen şi,în plus,are efect diuretic şi previne inflamaţia. Unul dintre avantajele ghimbirului este că nu are multe calorii,şi poate fi combinat cu alte ingrediente.

Iată cum poţi prepara ghimbirul pentru a slăbi:

Una dintre cele mai simple modalităţi prin care poţi include ghimbirul în dietă este prin ceai. Şi pentru cele mai bune rezultate,adaugă şi alte ingrediente care stimulează arderea grăsimii.

Ceai de ghimbir şi lămâie

Vitamina C şi antioxidanţii din lămâie întăresc efectele ghimbirului care curăţă ficatul şi îmbunătăţeşte procesul de digestie a grăsimilor. Ceaiul detoxifică şi eliminăexcesul de lichide din organism,fiind lucrul de bază pentru combaterea grăsimii de pe abdomen.

Ingrediente

-sucul de la o jumătate de lămâie
-o rădăcină de ghimbir,spălată şi îndepărtată coaja
-250 ml de apă
-miere,opţional

Cum se prepară:

Pune apa într-o oală mică,iar când începe să fiarbă adaugi rădăcina de ghimbir rasă,după care o acoperi câteva minute cu o farfurie pentru a face infuzie. Apoi,adaugi sucul de lămâie şi mierea,în timp ce amesteci în el. Se bea câte o ceaşcă de ceai de ghimbir înainte de a mânca.

 Ghimbir şi suc de grepfrut  

Grepfrutul este scăzut în calorii,dar şi fructulrecomandat persoanelor care ţin dietă pentru a slăbi. În plus,este delicios în combinaţie cu ghimbirul.

Ingrediente

-4 grepfruturi
-o lingură de ghimbir ras
-2 linguri de suc de lămâie

 Mod de preparare:  

Stoarce sucul de la fructe şi adaugă în el ghimbirul ras. Amestecă bine cu o lingură,apoi adaugi şi sucul de lămâie. Acest suc se bea pe stomacul gol în fiecare dimineaţă,cât mai mult timp posibil.

Credit foto:www.steptohealth.com