Pentru că detaliile fac diferenţa,acordă mai mult timp pentru aplicarea rujului. După ce realizezi machiajul,rezervă câteva clipe pentru conturarea buzelor şi nu te grăbi să le colorezi. Mai ales când alegi un ruj roşu trebuie să fii atentă la detalii.

Cum să-ţi colorezi buzele cu ruj de sfeclă

Exfoliază buzele înainte să aplici rujul

Rujul nu se distribuie uniform şi nu rezistă pe buzele crăpate şi uscate excesiv. Exfoliază-le înainte cu un scrub blând,din miere şi zahăr,sau periază-le cu o periuţă de dinţi uscată,ca să îndepărtezi celulele moarte ale pielii. Hidratează-ţi buzele cu un balsam cu efect hidratant şi nutritiv,care le înmoaie şi le catifelează.

Protejează buzele de ger cu balsam făcut în casă

Conturează-le

Creioanele-contur de buze nu mai sunt aşa bine văzute ca în anii ’90,când era moda conturului cu mult mai închis decât nuanţa rujului. Însă el are importanţa lui şi trebuie folosit,dacă îţi doreşti buze pline şi atrăgătoare. Ai grijă că acesta să fie în ton cu rujul,adică să facă parte din aceeaşipaletă de culori.

Foloseşte textura potrivită

Aici este vorba despre o alegere personală,însă e bine să iei în considerare că texturile diferite ale rujurilor presupun reguli distincte. Un ruj mat rezistă mai mult pe buze,dar le usucă,aşa că înainte de el aplică un balsam de buze cu consistenţă hidratantă. O textură cremoasă nu afectează buzele,însă nu rezistă aşa de mult. În acest caz trebuie să reînnoieşti des machiajulbuzelor.

Aplică-l în mai multe straturi

Acest gest are rolul de a preveni estomparea completă a rujului. Două-trei straturi de ruj şi creion-contur conferă buzelor volum şi senzualitate,iar culoarea durează mai mult timp.

Pudrează-le

Ca să reziste mai multe ore pe buze,aplică rujul în mai multe straturi. Pudrează buzele cu fard sau pudră,pentru a se fixa mai bine rujul şi a-i conferi o culoare mai pronunţată. Tamponează cu degetul pe buze,nu folosi pensula,pentru că poţi să strici conturul buzelor.