Ceaiul de oregano

Acesta se consumă imediat după ce ai mâncat deoarece îmbunătăţeşte digestia, are efect antioxidant, antibacterial şi poate preveni constipaţia. Adaugi 3 linguriţe de frunze verzi sau uscate de oregano (30g) la 500 ml de apă, după ce aceasta a dat în clocot. Laşi 1 minut pe foc, apoi laşi la infuzat 5-7 minute. Dacă doreşti, poţi adăuga miere după ce s-a răcit.

Ceai de coriandru

Cu proprietăţi digestive folositoare în cazul în care te confrunţi cu constipaţia sau afecţiuni ale sistemului digestiv, ceaiul de coriandu stimulează şi sistemul nervos în acelaşi timp, fiind benefic pentru îmbunătăţirea performanţelor creierului. Se prepară din 2 linguriţe de coriandru la 2 căni cu apă. Pui apa la fiert, iar când dă în clocot adaugi coriandrul, lăsând să fiarbă 5 minute. Laşi la infuzat 3 minute şi îl strecori.

Ceai de păpădie

Păpădia are un conţinut crescut de fier, fiind ideal mai ales persoanelor care suferă de anemie. Tototdată, graţie proprietăţilor sale benefice asupra sănătăţii este recomandat şi celor care se confruntă cu obezitatea sau au un nivel crescut al colesterolului. Protejează ficatul şi poate fi de folos în cazul problemelor cu rinichii, în special pentru pietrele la rinichi. Pui 500 ml de apă pe foc şi când începe să clocotească adaugi 2 linguri de plantă. Laşi la infuzat 10 minute şi strecori. Bea o cană din acest ceai după fiecare masă, timp de 15 zile.