Ingrediente

- carne (piept de pui, şniţele de vită etc)

- 2-3 ouă

- pesmet sau fulgi de porumb

- o lingură de făină

- condimente (sare, piper, cimbru)


Cum pregăteşti cele mai crocante şniţele

Şniţelele se fac extrem de rapid. Se bat 2-3 ouă, se amestecă bine de tot cu o lingură de făină şi cu condimentele alese (sare, piper, cimbru etc). Bucăţile de carne se tăvălesc prin acest amestec obţinut şi apoi prin pesmet. Aveţi grijă să folosiţi un pesmet mai grunjos, fiindcă asta ne va ajuta să obţinem o crustă crocantă. Puteţi încerca chiar să folosiţi un pesmet făcut de dumneavoastră, acasă. 

La fel de crocante, dar poate ceva mai gustoase, vor ieşi şniţele tăvălite în fulgi de porumb zdrobiţi, în loc de pesmet.

Şniţelele se prăjesc într-o baie generoasă de ulei şi asta e tot! La final le poţi pune pe o farfurie întinsă acoperită cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Poftă bună!


Sursă: a1.ro