Foloseşte şi altfel albuşurile

Dacă pentru unele reţete ai nevoie mai mult de gălbenuşuri decât de albuşuri şi acestea din urmă rămân în frigider,nu e nevoie să ajungi să le arunci. Poţi face rapid câteva bezele,adăugându-le doar zahăr pudră sau tos,şi dacă vrei,zahăr vanilat,o mână de fulgi de cocos. La fel de bine le poţi congela în tava pentru cuburi de gheaţă.

Depozitează inteligent

În cuvele din frigider,legumele şi verdeţurile se pot strica din cauza umezelii. Dacă le înveleşti în folie de aluminiu,în câteva foi de hârtie sau în ziare,vor rezista mai mult. De asemenea,ceapa sau usturoiul se păstrează mai bine în pungi de hârtie perforată.

Făina,mălaiul,grişul sunt ferite de fluturi şi alte insecte dacă le ţii în recipiente de sticlă sau plastic,bine închise,cum ar fi găletuşele de 900 de grame de smântână sau iaurt.

Ţine laolaltă legume şi fructe

Merele eliberează etilenă,o substanţă care previne germinarea cartofilor? Păstrează-le unele alături de celelalte şi nu vei mai avea cartofi încolţiţi şi scofâlciţi. De asemenea,dacă-ţi rămâne o jumătate de avocado,nu se va oxida nici maroni dacă o ţii la frigider pe o farfurie mică,lângă o jumătate de ceapă. La fel de bine va sta şi dacă stropeşti avocadoul cu zeamă de lămâiesau cu oţet de mere.

Prepară un sos maioneza rămasă

Maioneza de pe pereţii borcanelor sau a altor recipiente în care o cumperi poate deveni un sos bun la salate,dacă pui peste ea oţet,ulei de măsline şi agiţi bine recipientul.

Reţine!

Dacă-ţi faci singură maioneza,vei obţine numai atât cât îţi trebuie. Cu un blender cu picior poţi prepara o cantitate mai mică de maioneză,care va fi consumată în timp scurt.

Congelează vinul

După o seară de petrecere la tine acasă,e posibil să rămână şi ceva vin. Toarnă-l cu grijă în tava pentru gheaţă şi pune-l la congelator. Când ai nevoie de vin pentru gătit,nu mai trebuie să deschizi o sticlă nouă,ci doar să dezgheţi câteva cuburi de vin.

Extrapont

Pentru a nu cheltui prea mult pentru mâncare,stabileşte din start ce ai grea să găteşti,ce ai nevoie pentru preparatele alese şi nu depăşi lista de cumpărături fixată.