Pentru a evita această problemă,trebuie stimulată circulaţia sângelui prin masarea scalpului zilnic.

Fiecare caz este diferit şi este necesar să fie diagnosticată cauza. Pot fi situaţii în care căderea părului este cauzată de alimentaţia lipsită de vitamine şi minerale,de stres sau de schimbările glandei tiroide. În acest caz,este recomandat un tratament special,care este eficient şi adecvat.

În alte cazuri,poate prezenta o problemă de sănătatesau poate fi ereditar,ceea ce înseamnă că este mai dificil de rezolvat.

Dar atunci când căderea părului este pentru o perioadă scurtă de timp şi sunt urmaţi câţiva paşi,reuşeşti să combaţi problema foarte repede. În schimb,părul va creşte mai repede şi va fi mult mai sănătos.

Cum să previi căderea părului şi să stimulezi creşterea lui repede şi sănătos:

Relaxează scalpul

Astăzi suferim de tensiune în toate părţile corpului. Una dintre aceste zone este scalpul. Această tensiune împiedică sângele să ajungă la rădăcinile firelor de păr,ceea ce cauzează căderea lor,albirea părului,apariţia mătreţii şi a excesului de sebum.

Pentru a elibera această tensiune este nevoie de masarea scalpului zilnic.Nu trebuie să fie un masaj superficial,ci intens,unde mişcările relaxează întreaga suprafaţă. Nu trebuie să dureze mai mult de 5-10 minute,şi poate fi făcut în fiecare seară înainte de culcare.

Stimulează circulaţia sângelui cu mentă şi scorţişoară

La masaj pot fi folosite uleiuri care stimulează circulaţia sângelui. Există două uleiuri esenţiale care conţin proprietăţi stimulatoare:de mentă şi de scorţişoară. Aceste uleiuri au efect pozitiv asupra scalpului. Menta îl relaxează,în timp ce scorţişoara reduce iritaţia.

După ce aplici combinaţia de uleiuri,trebuie să mai aplici o bază hidratantă pe bază de:

-2 linguri de aloe vera sau ulei esenţial de nucă de cocos;
-5 picături de ulei esenţial de mentă;
-5 picături de ulei esenţial de scorţişoară.

Alege produse naturale

În îngrijirea corpului trebuie folosite mereu produse naturale. În cazul părului,trebuie evitate produsele din comerţ care conţin parabeni şi cele care au un puternic conţinut de sulfaţi,cum este sulfatul de sodiu. Trebuie alese doar produsele naturale.

Piaptănă părul zilnic

Poate părea ciudat,pentru că acest lucru îl facem zilnic. Pieptănatul părului ajută la stimularea circulaţiei sângelui către scalp,iar părul va deveni mai mătăsos şi strălucitor,pentru că este stimulată producţia de sebum.

Trebuie avută o dietă echilibrată

Este esenţial ca dieta să fie formată din alimente bogate în vitamine,minerale,proteine şi acizi graşi,pentru că sunt substanţele de care părul are nevoie.

Alimentaţia trebuie să includă:

-Fructe şi seminţe uscate;
-Fructe şi legume proaspete;
-Peşte/ulei de peşte;
-Ouă;
-Iaurt;
-Unt;
-Sare de mare.

 Evită stresul  

În concluzie,nu trebuie uitat de cea mai probabilă cauză a căderii părului,stresul. Aşadar,evită-l pe cât posibil.

Credit foto:www.steptohealth.com